Beruházás

2020.08.06. 17:17

Lendületet kap Kőszeg közlekedése: intermodális csomópont létesül

Elkezdődhet a kőszegi intermodális csomópont tervezése a „Közlekedés” Fővárosi Tervező Iroda Kft. és az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. több mint 115 millió értékű munkájával –  írja a magyarepitok.hu. 

VN

20200316 Kőszeg Tömegközlekedés koronavírus ideje alatt. Illusztráció Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Vas Népe

Ágh Pétert, a térség országgyűlési képviselője megkeresésünkre azt mondta: Kormányzati támogatás révén, komoly előkészítő munka zajlik azért, hogy Kőszeg és térsége közlekedését fejlesszük. Ennek részeként zajlik az új 87-es tervezése és a Kőszegi intermodális csomópont létesítése.

A magyarepitok.hu cikkéből egyébként kiderül, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában meghosszabbítják a közös vasúti-autóbusz peront, amely lehetővé teszi további 4 autóbusz állás kialakítását. A közös peron területére egy fedett várakozási lehetőséget vagy peron-várótermet is létrehoznak. A projekt keretében a GYSEV Zrt. az állomásépület egy részét felújítva kialakítja a vasútállomás új utasforgalmi és kiszolgálóhelyiségeit. A buszközlekedéshez kapcsolódóan egy diszpécser irodát, a személyzetnek egy tartózkodó helyet, konyhát, továbbá vizes blokkot is létrehoznak. Az állomás épületének közvetlen közelében 50 darab parkolóhely létesül. A területen a buszparkolót is fejlesztik és 13 darab P+R, 2 darab mozgássérült parkoló, valamint további 2 darab személygépkocsi parkolót is kialakítanak, de lesz egy 2 férőhelyes taxiállomás is. Az intermodális csomópont teljes területét akadálymentesítik. Az intelligens utastájékoztató rendszerhez kapcsolódóan az autóbuszközlekedéssel integrált utastájékoztató-rendszert építenek ki a területen, valamint új jegykiadó automatákat és információs oszlopokat helyeznek el.

Ezek a cikkek is érdekelhetik:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában