Allergia

2020.08.05. 07:00

Már jelen van a parlagfű pollenje a levegőben Vas megyében

A megye déli részén már jelen van a parlagfű virágpora a levegőben, de a hidegfront még mérsékli az allergiások tüneteit. A többi allergén növényből is mutatkozik pollen a vasi levegőben.

VN

Magas a csalánfélék intenzitása

Fotó: Szendi Péter

Szombathelyen még nincs jelen, Zalaegerszegen viszont alacsony intenzitással már mutatkozik a parlagfű virágpora – látható az Országos Közegészségügyi Intézet térképén. A zalai mérést a Vas megye déli részén élőknek érdemes figyelni. Mindkét mérőállomáson nagyon magas számban mutatkozott a kültéri allergén gombák spóraszáma, és magas a csalánfélék intenzitása.

Magas a csalánfélék intenzitása
Fotó: Szendi Péter

Szombathelyen közepes az útifű és a pázsitfűfélék pollenszórása, míg ez a két allergén alacsony számban mutatkozott a zalai pollencsapdában. A libatopfélék és a hárs virágpora alacsony intenzitással van jelen. Az Országos Meteorológiai Szolgálat pollenjelentése a hidegfrontra hívja fel a figyelmet: annak nyomán enyhülnek az allergiások tünetei.

És ugyancsak javulást hozott a levegőminőségben a csapadékos idő: már nem mutatkozik kifogásolt mennyiségben az ózon a szombathelyi levegőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában