Pezseg a Belső Uránia

2020.08.28. 07:00

Művészudvar vár három napon át Szombathelyen (Fotógalériával)

Több mint tucatnyi festőművész, kézműves jóvoltából három napon át pezsgő kulturális színtérré alakul át a Belső Uránia udvar.

Tersztyánszky Krisztina

Ruzsa Kata gyerekekkel készített agyagból római pénzt

Fotó: Unger Tamás

Az Érezd Szombathelyt! rendezvénysorozat a város – a Savaria Turizmus Kft – ajándéka a szombathelyieknek, mintegy kárpótlásul az elmaradt karneválért.

Varga Ibolya, az Isis Galéria tulajdonosa szívesen csatlakozott a kezdeményezéshez, ezúttal péntekkel és szombattal is megtoldva a már hagyománnyá vált Művész Csütörtököt. Elmondta, hogy a környékbeli tulajdonosok is mind segítőkészen álltak hozzá az ügyhöz.

Már tegnap a művészetek hangulatos udvarává lépett elő a helyszín, ahol nemcsak vásárolni lehetett az igényes kézműves portékákból és festményekből, hanem a római agyagpénznyomtatást, a maszkkészítést vagy a csalánfonást is ki lehetett próbálni. A pavilonoknál rézkarcokat, filckalapokat, textiltáskákat, kerámiákat és egyedi ékszereket egyaránt lehetett válogatni. A jó hangulathoz szombathelyi muzsikusok is hozzájárultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában