Gasztronómia

2020.08.26. 07:00

Népszerű volt a főzőverseny Körmenden

Nagy hagyománya van a Körmendi Napokhoz kapcsolódó gasztronómiai versenynek. Idén tizenkét csapat mérettette meg magát, rajta a klasszikus, májjal, lyoni hagymával és kakastaréjjal megbolondított tarját, vagyis, ahogy a felhívásban szerepelt, a tilalmasi kanászpecsenyét kellett elkészíteni.

Markó Petra

A különdíjas Márkus család

Fotós: Jámbori Tamás

Az eseményen Bebes István, polgármester is fakanalat ragadott képviselőtársaival. A Gombásné Nardai Ibolya, hivatalvezető, Pappné Horváth Ildikó mestercukrász és Gombor László gasztronómiai szakember által alkotott zsűrinek nehéz dolga volt, végül az Avarok leszármazottjai-Szigony utcai Makkászok nevű csapatnak ítélte a Nagy Tilalmasi Kanászpecsenye Díjat. A rábahídvégi Márkusfalvi Tanya konyha pedig – élén Márkus Zoltánnal – különdíjat vehetett át.

A különdíjas Márkus család Fotó: Jámbori Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában