Koncert

2020.08.06. 07:00

Öt karmester dirigál majd a Savaria Szimfonikus Zenekar évadindítóján

Madaras Gergely búcsúzott, öt karmester pedig bemutatkozott a Savaria Szimfonikus Zenekar évadindítóján. A tervek szerint minden koncertet megtartanak majd.

VN

Madaras Gergely búcsúzik, mellette Vajda Gergely és Kovács János karmesterek a tegnapi sajtótájékoztatón

Fotó: Unger Tamás

Tegnap tartotta évadnyitó sajtótájékoztatóját a Savaria Szimfonikus Zenekar. Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester hangsúlyozta, a járvány miatt nagyon nehéz helyzetben van a kulturális élet, nehéz előre tervezni, ennek ellenére nagyon nívós programterv állt össze, amelyben a zenetörténet minden jelentős korszaka megmutatkozik. A jövő évadot öt karmester fogja levezényelni, egyenként két-két hangversennyel, mivel Madaras Gergely vezető karmester hat év után búcsúzik a zenekartól.

Madaras Geregely aranykorszaknak nevezte a zenekar előtt álló időszakot, mivel, ahogy fogalmazott, nincs Magyarországon még egy olyan társulat, amely annyi figyelmet kap majd az ország vezető karmestereitől, mint a Savaria Szimfonikus Zenekar. A zenészek és a közönség egyaránt lubickolni fog abban a művészi virágzásban, ami most kezdetét veszi – mondta.

Madaras Gergely búcsúzik, mellette Vajda Gergely és Kovács János karmesterek a tegnapi sajtótájékoztatón

Kovács János, Vajda Gergely, Cser Ádám, Dobszay Péter személyesen, míg a zenekar korábbi asszisztens karmestere, a járvány miatt az USA-ban rekedt Thomas Kornél videón mutatkozott be a sajtó képviselőinek.

Kiss Barna, a zenekar igazgatója hangsúlyozta, a tervek szerint minden koncertet megtartanak majd, ezek közül az első Madaras Gergely ingyenes, ám regisztrációhoz kötött búcsúkoncertje lesz augusztus 27-én a Bartók Teremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában