Most volt rá lehetőség

2020.08.21. 07:00

Sárváron búcsút vettek Lakatos József művésztől

A március közepén elhunyt sárvári képzőművész, Lakatos József temetésére a járványveszély miatt csak szűk családi körben kerülhetett sor. Műteremlakásában most nyílt alkalom búcsúztatásra és kiállításra.

Pajor András

A művész gyerekei: Ágnes, Botond és Bendegúz

Fotó: Pajor András

Lakatos József 1938-ban született Sárváron, az Egri Pedagógiai Főiskola rajz szakán végzett, majd Mosonmagyaróváron, Győrben és Nyíregyházán lakott. 1981-ben költözött vissza Sárvárra, ahol élete végéig alkotott. A búcsúztatóra a családtagok, barátok, ismerősök mellett vendégeket hívtak azokból a városokból is, ahol korábban alkotott.

Szilágyi-Varga Diána énekelt, Horváth Istvánné szavalt. Fia, Lakatos Bendegúz ötvösművész emlékezett édesapjára. Lakatos József családja szeretné, hogy a jelenleg a sárvári önkormányzat és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének közös tulajdonában lévő ingatlanból emlék- és alkotóház legyen, ahol a művész alkotásait is kiállítanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában