MasterChef Vip

2020.08.04. 12:14

Séfek és celebek, avagy mi kerül a fazékba?

Az egyik kereskedelmi televíziós csatornán hétfőn este elstartolt a népszerű főzőshow második évadának vetítése. A zsűri egyik tagjaként Farkas Richárdot, az őriszentpéteri Pajta Bisztró séfjét láthatjuk estéről estére.

Tersztyánszky Krisztina

20200702 Őriszentpéter Pajta Bisztró fotó: Czerkl Gábor (Cz) Bors képen: Farkas Richárd séf

Fotó: Czerkl Gábor/Bors

Ricsi a sorozatban Pintér Katalinnal, a Gerbaud étterem tulajdonosával és Győrffy Árpáddal, a Four Seasons Hotel Gresham Palace executive chefjével osztja meg a készülő ételek értékelésének feladatát. A Vas megyei szakember már az első adásban megmutatta, hogy nincs vajból a szíve, kritikai véleményét bátran megfogalmazza a versenyzőknek, ha arra van szükség. Valószínűleg azt várja el a versenyzőtől, amit a bemutatkozó kisfilmben magáról is elmond: nem másokkal kell versenyeznie, mindig csak a múlt heti önmagánál kell jobbnak lennie.

Első körben, két csoportra osztva tizenhat híresség állt a piros és sárga színű pultok mögé. Többen is megjegyezték: több vesződséget okozott nekik a hipermodern, ismeretlen konyhai berendezések kezelése, mint maga az étel elkészítése. A csoport egyik felének nyolcféle szárnyas és nyolcféle gabona jutott alapanyagul. Persze, a szerencsének nagy szerepe volt, hiszen a csirke és a rizs kevésbé dolgoztatta meg a versenyzők fantáziáját, mint a fürj vagy a chinoa mag. A második nyolcasnak különféle gombákból és sajtokból kellett vonzó ételt összeállítania. A szigorú zsűri már ekkor megkezdte biztató, segítő köreit a versenyzők között: Katalin asszony, Árpád és Ricsi látogatásai lelket öntöttek a celebeknek, akik közül egyesek magabiztosan vették kezükbe a fakanalat, míg másokon úgy látszott, életükben most főznek először. A zsűrinek Bíró Ica és Horváth Boldi tányérja tetszett a legjobban – ők majd előnyt élvezhetnek a következő fordulóban.

Nyolcan jutottak tovább, 4-4 versenyzőnek hagymavágással, illetve libamájas előétel készítésével kellett megküzdenie a bent maradásért. Végül Gregor Bernadettnek és Patai Annának kellett levetnie a kötényt és búcsúzni a versenytől. Ma már csak 14-en szállnak ringbe a további sikerekért.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-oriszentpeteri-farkas-ricsivel-stratol-ma-a-masterchef-vip-masodik-evada-4168061/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában