18 osztályt kellett elhelyezni

2020.08.28. 07:00

Sokfelé kezdik az évet – Még tart a répcelaki iskola felújítása

Megújul a Móra Ferenc Általános Iskola. Közeleg a szeptember, a munkálatok még tartanak – alternatívát kellett találni az osztályok elhelyezésére. A felső tagozatosok Nicken, az alsósok Répcelak több pontján kezdik a tanévet.

Polgár Patrícia

– A két sikeres pályázat (amelyek révén összesen 450 millió forintból újulhat meg az iskola)is bizonyítja, hogy a tankerület és a város remekül tud együttműködni. Csak a falak maradnak a régiek: megújulnak a burkolatok, a vizesblokkok, a lépcsők, liftet is kapunk – tudjuk meg Király Annamáriától, az iskola igazgatójától.

A répcelakiak a városvezetéssel, a művelődési otthonnal, a Répcelaki SE-vel, az egyházakkal és a nicki önkormányzattal közösen találtak megoldást a 18 osztály átmeneti elhelyezésére. Az alsósokat szeptembertől a sportcsarnok, a katolikus templom, az evangélikus parókia, a Radó-ház és a művelődési ház; a felsősöket Nicken az önkormányzat, illetve az egyház által kijelölt egy-egy épület, valamint a Fergeteg Lak fogadja. Ahova szükséges, padokat, táblákat visznek az iskolából. – Két hete még nem gondoltam, hogy ez lesz az első funkciója a felújított Radó-háznak. Sajnos ebben a helyzetben még nehezebb lesz az iskolakezdés. Azonban az kiderült: ha kell, a város lakói képesek az összefogásra, amelyhez Nick is csatlakozott – mondta Szabó József polgármester.

Ott lesz a tábla! Szabó József polgármester és Király Annamária igazgató a Radó-házban
Fotó: Cseh Gábor

– Tudtuk, hogy ki kell helyezni bizonyos osztályokat, ám az előre nem látható csúszások miatt sajnos ez minden osztályt érint. Szeptember végére várhatóan a felső tagozatosok visszatérhetnek a D épületbe, az alsósoknak decemberig ezzel biztosan várniuk kell – tette hozzá az igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában