olvasónk kérdezte, mi utánajártunk

2020.08.13. 11:26

Szabályosan két keréken a szombathelyi Jókai utcában

Olvasónk kérésére annak jártunk utána, hogyan lehet szabályosan kerékpározni Szombathelyen a Jókai utca környékén, mivel elmondása szerint a biciklisek sokszor nem veszik figyelembe a kötelező haladási irányokat vagy nincsenek tisztában a szabályokkal.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

A Jókai utca felújításával nemrég végeztek, ekkor alakították át a kerékpáros közlekedést a környéken. A Jókai úton egy kerékpársávot alakítottak ki, de ezen csak az uszoda irányába szabad közlekedni a Kálvária utca felől, míg ellenkező irányban egyelőre az autók között lehet tekerni.

Fotó: Horváth Balázs

Az új bicikliút tervei már megvannak, ez a Jókai parkon fog átvezetni, jelenleg még csak az úthoz vezető becsatlakozását lehet látni. Kerékpárral szabad viszont közlekedni azon a földúton, ami a parkban a játszótértől a hotelig vezet, ott autóval és motorral behajtani tilos tábla van mindkét oldalon, bár ennek ellenére sokszor látni bent, az étteremnél parkoló autókat is.

Fotó: Horváth Balázs

A Jókai utcában a Kálvária utcától a Nárai útig járda és bicikliút is van, ott kerékpárral mindkét irányban lehet használni ezt az utat.

Fotó: Horváth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában