Heti összegző

2020.08.24. 13:26

Szenzációs felfedezés, öngyilkos vadász, vihar, skorpiócsípés – Ez történt az előző héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Szenzációs felfedezést tett a vasi Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész

Új, eddig ismeretlen Leonardo-festményt azonosított be ötszáz év után a Vasszécsenyben élő Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész, az ELTE SEK főiskolai docense. Ha állítását nem tudják kétségbe vonni, a festmény körülbelül 800 millió dollárt ér, és olyan nemzeti értéknek számít, mint a Seuso-kincs. A teljes cikket ITT olvashatja!

Kiszakadt a futóműve a néhány hónapos műszakival rendelkező autónak Gencsapátinál

Egy Ford haladt Szombathely felől Kőszeg irányába, amikor Gencsapáti közelében egy egyenes szakaszon az autó hátsó futóműve hirtelen teljesen kiszakadt a helyéből. A sofőr elmondta, hogy egyszer csak egy nagy zökkenést érzett, majd irányíthatatlanná vált a jármű és a vasúti sínek mellé csapódott. A tulajdonos idén áprilisban vásárolta az autót egy magánszemélytől, és akkor lett frissen műszaki vizsgáztatva az autó. A teljes cikket ITT olvashatja!

Kiszakadt a futóműve az autónak
Fotó: Horváth Balázs/Vas Népe

Sokat tehetünk, hogy megakadályozzuk a koronavírus-járvány fellángolását

Továbbra is a megelőzésen van a hangsúly: ha betartjuk az intézkedéseket, a jelenlegi szinten maradhat a fertőzöttek számának alakulása, mondja dr. Schneider Ferenc infek­tológus, akit két hónap után újabb járványügyi értékelésre kértünk. Az erről szóló részletes cikkünket ITT olvashatja!

Kormányinfó: külföldi nyaralást szeptember 1-jétől lehetőleg senki ne szervezzen

Szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályokra lehet szükség a külföldi utazásokra vonatkozóan a koronavírus-járvány miatt, ezekre a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az operatív törzs – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón. Erről szóló részletes írásunkat ITT olvashatja!

19 éves vadász vetett véget életének Vasszentmihályon

Információink szerint hivatásos vadászként dolgozott az a 19 éves fiatal, aki kedd hajnalban lett öngyilkos Vasszentmihályon, egy vadászházban. Úgy tudjuk, hogy a fiatal vadászokat kísért aznap is, és a vadászpuskájával vetett véget az életének a hajnali órákban. Olyan súlyosan megsérült, hogy gyakorlatilag azonnal életét vesztette. A tragédia részleteiről ITT írtunk.

Skorpiócsípés, viszontagságokkal teli utazás – Hazajutott Dominikáról a szombathelyi lány

Lapunk korábban írt Márai Letícia nem hétköznapi történetéről, aki a Dominikai Köztársaságba költözött, és egy dzsungelben lévő hotel önkénteseként dolgozott, amikor felütötte fejét a koronavírus. Hónapokra egy valóságos dzsungelkaranténba került, és az ott szerzett élményéről számolt be. Legutóbb június elején beszéltünk vele, ekkor még nem tudta, mikor térhet haza. Letícia július végén utazhatott Magyarországra, ami nem ment zökkenőmentesen. Újra felkerestük a szombathelyi lányt, aki az elmúlt két hónapjáról és a rögös hazaútról, valamint a skorpiócsípésről is mesélt lapunknak, amit ITT olvashat el.

Így csapott le a vihar Vas megyére

Zivatarokkal, erős széllel, jégesővel, és felhőszakadással érkezett meg a vihar az elmúlt héten hétfőn Vas megyébe. Lapunk egész nap folyamatosan tudosított a történésekről, keletkezett károkról, mentésekről. Celldömölkön akadtak, akik csónakázni is tudtak az utcán annyi eső esett. A viharral kapcsolatos tudósításunkat ITT találja.

TDK: két fertőzött, hetven negatív teszt

Ahogy azt korábban megírtuk, két koronavírus-fertőzött dolgozó van a TDK-nál. A vállalattól kapott közleményből kiderül, hogy a cégen belül két, különböző területen dolgozó két kolléga koronavírustesztje lett pozitív. Egyikük esetében a vele azonos területen dolgozó összes munkatársnál, mintegy 70 embernél elvégezték a tesztelést, és mindegyikük tesztje negatív lett. A másik fertőzöttel egy területen tevékenykedő 30 embert tesztelik. A száz ember tesztelésének költségeit a vállalat állja. A teljes cikket ITT olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában