Tanszereket kaptak, sok adomány jött

2020.08.27. 07:00

Az iskolakezdéshez szervezett gyűjtést a Szent Márton Köpenye Alapítvány

Sok adomány érkezett, ők pedig szeretettel fogadtak minden olyan felszerelést – legyen az iskolatáska, füzet, tolltartó, írószer, körző vagy vonalzó –, ami hasznos lehet egy kisiskolás számára.

Tóth Kata

Elöl dr. Balikó Zoltán és dr. Asbóth Mária, a Szent Márton Köpenye Alapítvány kuratóriumi tagja az átadón

Fotó: Cseh Gábor

A szükséget szenvedő családokban nevelkedő gyerekek iskolakezdését segíti a rengeteg tanszer, ami tegnapra az alapítvány otthonában a közösségi térben összegyűlt. Sok a jólelkű ember, nekik köszönhetően személyre szabott, minőségi csomagokat tudnak majd adni a családoknak – ez derült ki a szép állapotú iskolatáskákat, füzetcsomagokat, színes ceruzákat, vízfestéket látva.

Főleg szombathelyiektől érkeztek tegnapig adományok. A helyszínen kiderült: legalább 15 családdal tudja bővíteni az alapítvány az általa támogatottak listáját a rábahídvégi Swiss Post Solutions GmbH. Magyarországi Fióktelepe jóvoltából. Dr. Balikó Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, hagyománya van náluk az önkéntes tevékenységnek és az adakozásnak. Ezúttal is összefogtak a dolgozóik: két hét alatt gyűltek össze a felhívásban szereplő használt és vadonatúj iskolai kellékek.

Elöl dr. Balikó Zoltán és dr. Asbóth Mária, a Szent Márton Köpenye Alapítvány kuratóriumi tagja az átadón Fotó: Cseh Gábor

A cég képviselői tegnap autóval hozták a megyeszékhelyre a sokdoboznyi hasznos holmit, és az alapítvány székhelyén, a Dr. István Lajos körút 1. szám alatt adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában