Zárt ülésen a polgármester elleni indítvány

2020.08.13. 07:00

Tart az adok-kapok a csepregi testületben

Döntés született dr. Dénes József képviselő polgármesteri összeférhetetlenség megállapítását kezdeményező indítványával kapcsolatban a szerdai rendkívüli testületi ülésen.

Merklin Tímea

Balról Horváth Zoltán, jobbról dr. Dénes József

Fotó: Unger Tamás

A napirend előtt felolvasta hozzászólását dr. Dénes József, amelyben felelevenítette, öt hét telt el azóta, hogy megtartották távollétében azt az ülést, amikor visszahívták alpolgármesterségéből.

Megfogalmazta: a jegyzőkönyvből kiderül, hogy a polgármester a szóbeli előterjesztését július 8-án már 17.49 perckor közzétette a közösségi oldalán, és ezért az előterjesztés előre le lehetett írva, és akkor a meghívóhoz kellett volna csatolni. Kérdéseket sorolt a pályázatokból kifizetett személyi juttatásokkal, a hivatal dolgozóinak szak- és nyelvvizsgáival, a tavalyi félmilliós karácsonyi ajándék adományozójának kilétével kapcsolatosan is.

Balról Horváth Zoltán, jobbról dr. Dénes József
Fotó: Unger Tamás

A polgármester a felvetett kérdésekre nyolc napon belül írásban reagál. Napirend előtt Hárominé Orbán Erika a nagy rendezvényekkel kapcsolatos aggályait fejezte ki a koronavírus-veszély miatt.

Zárt ülésen tárgyalták dr. Dénes József polgármesteri összeférhetetlenség megállapítását kezdeményező indítványát. Öt igen, egy nem és egy tartózkodás mellett azt a határozati javaslatot fogadták el, hogy „Horváth Zoltán polgármester egyéni vállalkozói tevékenységét 2019. november 23. napjával bizonyíthatóan megszüntette, a képviselői indítványban megjelölt körülmények alapján összeférhetetlenség fennállásának megállapítására és a méltatlanság kimondására nincs jogszabályi lehetőség”.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fegyelmi-nincs-uj-alpolgarmester-van-csepregen-4130324/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/puccsszeru-szerda-botranyos-csutortok-osszeferhetetlenseg-alakult-ki-a-csepregi-testuletben-4115822/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/visszahivtak-a-csepregi-alpolgarmestert-csutortokon-eldol-ki-kerul-a-helyere-4112657/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában