Magyar falu program

2020.08.08. 07:00

Tornaszobára, faluházra is pályázhatnak

Iskolai tornaterem fejlesztésére, óvodai sportterem és tornaszoba kialakítására is pályázhatnak a települések a Magyar Falu program legújabb kiírásában.

Vas Népe

Kormánybiztosként Gyopáros Alpár felel a programért Fotó: DM/KC

Fotós: Karnok Csaba

Emellett szolgálati lakás létrehozására, faluházak külső és belső korszerűsítésére, valamint iskola- és óvodaépületek felújítására nyújthatják be pályázataikat augusztus 5-étől az ötezer vagy annál kevesebb állandó lakossal rendelkező helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, illetve a területileg illetékes tankerületi központok – tette közzé a Miniszterelnökség.

Kormánybiztosként Gyopáros Alpár felel a programért
Fotó: DM/KC

A tájékoztatóból kiderült, a Magyar Falu Program hat pályázati kiírására összesen 22 milliárd forintot nyújt a kormány. A kistelepülések iskolai és óvodai tornaszobáinak fejlesztésére ötmilliárd forint, míg iskola- és óvodaépületek felújítására tízmilliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre. A faluházak ötmilliárd forintból újulhatnak meg, kétmilliárd forintból pedig a közfeladatot ellátó személyek lakhatásának biztosítására szolgálati lakásokat hozhatnak létre az egyes települések önkormányzatai.

Az idén már 22 pályázati kiírás jelent meg a Magyar Falu programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában