Három raklap

2020.08.06. 14:51

Véglegesnek tűnő barkácsmegoldás a kamionok ellen Szombathelyen

Először azt hittük, hogy csak ideiglenesen került ki a Szombathely határában lévő bevásárlóközpontok parkolójának bejáratához az a három raklapból és egy A4-es nyomtatott papírból összetákolt úttorlasz, ami a kamionok behajtását tiltja a parkolóba, de több hét után most már úgy tűnik, hogy ez lett a végleges megoldás.

Horváth Balázs

20200806 Barkácsmegoldással tiltották ki a kamionokat Szombathely, Tesco Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

A parkolóban korábban komoly károkat okoztak az ide beparkoló kamionok, mivel ezeket nem teherautókra méretezték, ráadásul a környéken rengeteg volt a szemét is emiatt. Először hatalmas sziklák kerültek a parkolóba, hogy a kamionok ne tudjanak keresztben beállni ide, később aztán magasságkorlátozó kapu került minden bejárathoz. Ez utóbbit aztán egy irányból el is kellett bontani, hiszen a fix kapu miatt még a tűzoltók sem tudtak volna a területre behajtani egy esetleges tűz esetén.

Fotó: Horváth Balázs

Így ezt a kaput gyorsan le is szerelték, ehelyett került ide a raklapokból összebarkácsolt úttorlasz, egyenesen a behajtó sáv közepébe, illetve egy magyar nyelvű A4-es papír, miszerint “Kamionnal behajtani tilos!!!”. Nem tudjuk mennyire hatásos ez a megoldás, mindenesetre az biztos, hogy a személyautók behajtását is akadályozza az úttorlasz, amit csak balról, a szembejövő sávban lehet kikerülni, illetve esztétikusnak sem feltétlenül mondanánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában