Visszahívják Molnár Miklóst?

Rendkívüli közgyűlést hívott össze augusztus 17-én hétfőn 9 órára dr. Nemény András. A Vasivíz Zrt-vel kapcsolatos ügyet zárt ajtók mögött tárgyalják.

Tömböly Ágnes

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Energetika és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) május végi határozata szerint augusztus 23-áig Molnár Miklós helyére olyan vezérigazgatót kell a társaság közgyűlésének választani, aki rendelkezik a víziközmű-szolgáltatásban szerzett ötéves szakmai tapasztalattal. A Vasivíz Zrt. ugyan a Fővárosi Törvényszéken megtámadta a MEKH határozatát, egyben azonnali jogvédelmet is kért, utóbbi kérést elutasította a Fővárosi Törvényszék. Az ott született döntés nem jogerős, az ellen a Kúriánál fellebbezett a Vas megyei vízszolgáltató. A másik ügyben információink szerint novemberre tűzték ki a tárgyalás időpontját.

Korábban Kopcsándi Katalin polgármesteri titkár lapunkat arról tájékoztatta: Amennyiben a Fővárosi Törvényszék MEKH határozatra vonatkozó azonnali jogvédelmet elutasító végzése jogerőssé válik, úgy rendkívüli közgyűlés összehívását fogja kezdeményezni dr. Nemény András Szombathely polgármestere.

Úgy tűnik, nem lehet tovább elodázni a döntéshozatalt, hiszen augusztus 17-ére hétfőre rendkívüli közgyűlést hívott össze a városvezető. Két napirend szerepel a meghívóban.

Nyílt ülésen fogorvosi praxissal kapcsolatosan határozhatnak a képviselők. A Vasivíz Zrt.-vel kapcsolatos döntéseket (!) már zárt ajtók mögött kívánja megvitattatni dr. Nemény András.

A közgyűlésnek azért is kell döntenie az ügyben, mert a Vasivíz Zrt. társasági közgyűlést hívott össze keddre. Ott szintén napirenden szerepel az ügy.

Még tegnap késő délután fordultunk az önkormányzathoz. Arra is rákérdeztünk, hogy a Kúriának benyújtott fellebbezésben a Vasivíz Zrt. azzal érvelt: ha Molnár Miklóst visszahívják, azonnal 12 havi távolléti díj illeti, aminek összege meghaladja a 20 millió forintot. Érdeklődtünk arról is, hogy folytatott-e, illetve folytat-e tárgyalásokat Szombathely polgármestere, alpolgármestere vagy az Éljen Szombathely frakció bármelyik tagja a Vasivíz Zrt-ben tulajdonos önkormányzatok vezetőivel az új vezérigazgató személyéről.

Frissítés

Kéner Balázs, a városháza kommunikációs vezetője a Vas Népét arról tájékoztatta: a szombathelyi önkormányzat a Vasivíz Zrt-ben szintén tulajdonos önkormányzatokkal egyeztetve, a jogszabályoknak megfelelően jár el a kérdésben. Megtudtuk azt is, hogy dr. Nemény András a zárt ülés után sajtótájékoztatót tart a témában.

Lesz-e negyedik alpolgármesteri vagy újabb tanácsnoki pozíció az önkormányzatnál? – ezt is megkérdeztük a városvezetéstől. Úgy válaszoltak: nincs napirenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában