Visszahívták Molnár Miklóst a Vasivíz Zrt. éléről

Augusztus 23-ai határidővel felbontja Molnár Miklós munkaszerződését a Vasivíz Zrt. Amennyiben erre mód van, akkor közös megegyezéssel, amennyiben nincs, akkor felmondással, további juttatások nélkül. Az új vezérigazgatót szeptemberben választhatják meg.

Tömböly Ágnes

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Kedden délután tartotta közgyűlését a Vasivíz Zrt. a szombathelyi szennyvíztisztító telepen. Szerettünk volna részt venni az ülésen, azonban a portánál jelezték: igazgató úr kérésére nem engedhetnek mást be csak a részvényeseket. A közgyűlés zártkörű a koronavírus-járvány miatt – tudtuk meg a bejáratnál. Jó egy órát értekeztek az önkormányzatok képviselői. A kiküldött meghívó szerint a részvényesek itt hallhattak tájékoztatást a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) május végi határozatával kapcsolatosan, valamint arról a közigazgatási perről, amelyben a társaság megtámadta a hatósági döntést.

Krenner Róbert vezérigazgató-helyettes, Kovács Péter, Vép, Szabó József Répcelak és dr. Nemény András, Szombathely polgármestere a közgyűlés előtti pillanatokban
Fotó: Cseh Gábor

Ahogy arról beszámoltunk: hétfőn a szombathelyi közgyűlés rendkívüli ülésén olyan döntést hozott: javasolják Molnár Miklós vezérigazgató visszahívását, új vezérigazgatónak pedig Krenner Róbertet, a Vasivíz Zrt. jelenlegi vezérigazgató-helyettesét jelölték. Elhangzott az is, hogy a szombathelyi önkormányzat a törvényi határidőn belül eljuttatta a társaság valamennyi részvényesének azt a kiegészítő napirendi javaslatot, amely lehetővé tette, hogy kedden Molnár Miklós visszahívásáról dönthessen a társaság közgyűlése.

Kikértük a városházától a dokumentumot: ebből kiderült július végi levelében dr. Nemény András polgármester azt kérte, hogy a társaság következő közgyűlését úgy hívják össze, hogy a MEKH határozata alapján a cégnél a jogszerű állapotot 90 napon belül, vagyis augusztus 23-áig helyre lehessen állítani és azzal kapcsolatosan döntéseket lehessen hozni. A szombathelyi városvezetést is ezért meglepte, amikor a közgyűlési meghívóban „csupán” a tájékoztató szerepelt. Ezért küldte el határidőn belül a napirendi kiegészítést a szombathelyi polgármester.

Jó egy órán át tartott a Vasivíz Zrt. kedd délutáni közgyűlése. Az ülésről kijövő polgármestereket kérdeztük.

Kondora István, Sárvár polgármestere az első között lépett ki az ajtón, szerinte békés hangulatú ülést tartottak, ahol a szükséges döntéseket meghozták. Ugyanezt nyilatkozta Huszár Gábor, szentgotthárdi és Szabó József répcelaki polgármester is. A társaságban többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat képviseletében dr. Nemény András polgármester is megjelent. Kérdésünkre elmondta: a szombathelyi önkormányzat által benyújtott kiegészítő javaslatot hagyták jóvá a részvényesek.

Ennek megfelelően Molnár Miklós megbízatását augusztus 23-ával – a MEKH által szabott határidőn belül – visszavonták, a vezérigazgató munkaszerződését közös megegyezéssel javasolják felbontani. Ha ez augusztus 23-áig nem jön létre, akkor felmondással, további juttatások nélkül javasolják elbocsátani Molnár Miklóst.

Megtudtuk azt is, hogy az új vezérigazgatót szeptemberben fogja megválasztani a társaság közgyűlése. Ismert, Szombathely Krenner Róbertet, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét javasolja pozícióra. Köztudott, hogy a jogszabályi követelményekben előírt víziközmű-szolgáltatásban szerzett minimum ötéves szakmai gyakorlatnál jóval több szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Megtudtuk azt is, hogy a társasági közgyűlésen Molnár Miklós bejelentette, hogy kedden hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett egy 2019. decemberi igazgatósági határozat miatt a döntést meghozók, vagyis az igazgatósági tagok ellen. Szerettük volna megkérdezni a társaságot is, a sajtókapcsolatokért felelős munkatársat azonban nem értük el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában