A Bartók Béla Zeneiskolában egy pedagógus fertőződött meg koronavírussal

Van-e a Szombathelyi Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményekben koronavírus-fertőzött diákok, tanár vagy dolgozó, került-e közülük bárki hatósági házi karanténba? – ezt kérdeztük még reggel Fodor Istvántól, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatójától.

Fotó: pixabay.com

Kérdéseinkre a következő választ kaptuk:

„A Szombathelyi Tankerületi Központ fenntartásában lévő Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban egy 12. évfolyamos diáknál igazolódott be a koronavírus fertőzöttség. A népegészségügyi hivatal megkezdte a kontaktkutatást, az érintett osztályok vonatkozásában az Operatív Törzs már elrendelte a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetését.

A Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskolában egy fő pedagógus fertőzöttsége miatt folyik a kontaktkutatás. A népegészségügyi hivatal kérésére az intézmény pedagógusai nem érintkeznek a diákokkal. Az érintett pedagógusok esetében hatósági karantén elrendelésére kerülhet sor, az oktatás folytatásának módjáról a vonatkozó szabályoknak megfelelően az Operatív Törzs és az Oktatási Hivatal dönt majd, amint a megalapozott döntés meghozható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában