Avatás után

2020.09.01. 07:00

A fiatalokat is várja a keresztény közösségi tér Szombathelyen

Keresztény közösségi teret áldott meg tegnap dr. Székely János megyéspüspök a belvárosban.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Székely János megyés püspök áldásával

Fotó: Unger Tamás

A több helyiségből álló, igényes közösségi teret a VAOSZ épületegyüttes egy részének felújításával alakította ki a szombathelyi egyházmegye. Helyet kapott benne egy nagyobb és egy kisebb terem, valamint egy kápolna, és itt fog működni a kórházlelkészség irodája is. A nagyteremben pingpongasztal, csocsó, biliárdasztal, színesre festett székek, bibliai gondolatokkal teleírt asztalok és konyhasarok csábít a szabadidő kellemes eltöltésére.

Dr. Székely János megyés püspök áldásával
Fotó: Unger Tamás

Az avatás alkalmából a megyés főpásztor elmondta: ez a ház egy kinyitott ajtó szeretne lenni, hívogatni azokat a fiatalokat, akik még nem találták meg létük értelmét, nem tudnak mit kezdeni magukkal. Utalt a szalézi rendet alapító Don Boscóra, aki játékkal, vidámsággal, közösségi élettel terelgette a csellengő fiatalokat Krisztus egyháza felé. Délutánonként ez a ház is nyitva áll majd a középiskolások, kollégisták előtt: közösségi programok, együttesek próbái, korrepetálások népesítik be a tereket, otthonra találhatnak itt a formálódó közösségek is.

A ház megáldásában, a kápolna felszentelésében az Új Esély zenekar működött közre dicsőítő dalokkal – egyébként ők is itt, a keresztény közösségi házban tartják programjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában