Több díjat is nyert

2020.09.27. 07:00

A legcsajosabb autó tulajdonosa a rábapatyi lány

A huszonhárom éves lány alig több mint két éve autótulajdonos, aktív résztvevője az autós eseményeknek: több díjat is nyert már autó-szépségversenyeken.

Polgár Patrícia

Egyed Fruzsina és az autója: két és fél éve vásárolta meg, akkor még minden gyári volt rajta. Aztán megkezdődött az átalakítás…<br />Fotó: Horváth Balázs

Fotós: Horváth Balázs

Egyed Fruzsina és az autója: két és fél éve vásárolta meg, akkor még minden gyári volt rajta. Aztán megkezdődött az átalakítás…<br />Fotó: Horváth Balázs

Fotós: Horváth Balázs

Egyed Fruzsina két és fél éve vásárolta meg első autóját, egy 2004-es évjáratú Volkswagen Golfot. Félévnyi kutatás után talált rá a szerelem mostani autója képében. Mindenképpen erre a típusra vágyott, baráti társasága – amely már akkor autósokból állt – is ezt ajánlotta neki. Ahogy mondja, akkor még minden gyári volt rajta. Barátai azonban rengeteg tanáccsal ellátták: mit érdemes lecserélni a gyári alkatrészek közül ahhoz, hogy minél egyedibb és esztétikusabb legyen a végeredmény. De az interneten is kutatott inspiráció után, majd beszerezte a kiszemelt alkatrészeket, és párja segítségével belefogott a csinosítgatásba.

Első lépésként a felniket cserélte le, aztán jött minden szépen sorban: leültették az autót – kisebbre cserélték a rugóit –, lesötétíttették az üvegfelületeket, lecserélték az első és hátsó lökhárítót, valamint befalaztatták a rendszámtábla helyét is. A rendszámot így mágnesekkel lehet a helyére rögzíteni. Ennek a találkozókon van fontos szerepe, hiszen Fruzsina csak ott veszi le a táblát, ám ezáltal sokkal esztétikusabb külsőt kap a jármű. Ezenkívül toldatot szereltek a kipufogóhoz, ami így a hátsó lökhárító középső részén fut ki az eredeti oldalsó helyett. Belül a kormányt cserélték le, újra is bőröztették, Fruzsi pedig vérbeli nőhöz méltóan hozzáigazíttatta a váltószoknyát is. – Én mindig csak az ötletgazda voltam, párom pedig megvalósította az elképzeléseimet. Nagy szerencsém van, hiszen ő ért az autókhoz, nagyon sokat segít nekem az olajcserétől kezdve az alkatrészek újraszereléséig.

Egyed Fruzsina és az autója: két és fél éve vásárolta meg, akkor még minden gyári volt rajta. Aztán megkezdődött az átalakítás… Fotó: Horváth Balázs

Fruzsi ma már rendszeresen, két-három havonta jár autós találkozókra, amelyekről több alkalommal is sikerült elismeréssel távoznia. Nem ragaszkodik kifejezetten a Volkswagen-találkozókhoz, barátaival sűrűn megfordulnak a márka konszernjébe tartozó autók meetingjein és márkafüggetlen eseményeken is. Legutoljára szeptember 12-én, a 13. Balatonfüredi Tuningtalálkozón vett részt, azt megelőzően pedig egy hónapja a velencei GolFamilián, kisebb „összeröffenéseket” pedig heti rendszerességgel tart a baráti körük parkolókban.

A lány úgy látja, a kétnapos, nagyobb találkozóknak a legjobb a hangulata, ugyanis olyankor már egy nappal korábban elutaznak a helyszínre, este csapatépítő mulatozás következik, az autóban alszanak. Másnap pedig kezdődik a találkozó: ott azonkívül, hogy a résztvevők megismerkednek egymással és az autókkal, szépség- és kipufogóhangnyomásmélység-versenyeken is részt vehetnek.

– Szeretem az ilyen eseményeket, az autóséletnek köszönhetően sok embert ismerhettem meg. Közülük sokakkal csak ilyenkor van lehetőségünk találkozni – mondja.

Fruzsi szép sikereket ért el igazán csajos autójával Fotó: Horváth Balázs

Fruzsinak nem minden szépségversenyen van bátorsága elindulni: akkor indul, ha úgy látja, van esélye a helyezésre. Eddig két kupát sikerült bezsebelnie: egyet júliusban, amikor a hat legszebb Golf közé választották be az autóját – itt úgy zajlott a verseny, hogy az autók felsorakoztak egymás mellé, és tulajdonosaik néhány mondatban bemutatták őket. A másik serleget a tavalyi VI. Zalaegerszegi Márkafüggetlen Autós Találkozóról hozhatta el: második lett A legcsajosabb autó kategóriában. Ennek egyetlen feltétele, hogy női tulajdonosa legyen az autónak. Itt már komolyabb volt a zsűrizés, a bírák körbejárták az autót és maguk pontozták a külső jegyek alapján. Ezenkívül tavaly egy kisebb szombathelyi márkafüggetlen találkozón övé (az autójáé) lett a legszebb Volkswagen cím. Márciusban nagy eseményre készült, még új felniket is vett, azonban a koronavírus az ő számításait is keresztülhúzta. Csapatával részt vett volna a budapesti Nemzetközi Automobil és Tuning Show-n kiállítóként – bízik benne, hogy jövő tavasszal már engedi a járványhelyzet az esemény megrendezését, és végre sikerül oda is eljutniuk.

Több átalakítást már nem szeretne végezni az autóján. Gondolkozik rajta, hogy a jövőben majd lecseréli – vagy egy újabb Golfot, vagy pedig egy kisebb Audit szeretne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában