A közös múltról

2020.09.09. 07:00

A nemzeti összetartozásról is szó esett Körmenden

A Csaba József Honismereti Egyesülettel karöltve rendezett a Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár konferenciát szombaton a Batthyány Örökségközpontban

Markó Petra

Dr. Katona Attila előadását is hallhatták a Batthyány Örökségközpontban megjelentek Fotó: JT

Fotó: Jambori Tamas

A Csaba József Honismereti Egyesület mint tapasztalt civil szervezet élen jár a városban a különböző előadások, konferenciák szervezésében, amiért Bebes István polgármester külön köszönetet mondott. A folytatásban a városvezető kiemelte a nemzeti összetartozás fontosságát és hangsúlyozta, hogy „a magyar egyetemes történelem a közös múltunk, bízunk benne, hogy annak minden egyes felhangja ma is azt bizonyítja, hogy összetartozunk határon innen és túl”.

Dr. Katona Attila előadását is hallhatták a Batthyány Örökségközpontban megjelentek Fotó: Jámbori Tamás

A konferencián Nyugat-Magyarország első világháború utáni eseményeit elevenítették fel. Az ország többi részéhez viszonyítva a térséget sajátos történelmi helyzet jellemezte – erre is rámutattak dr. Katona Attila és dr. Schmidt Péter történészek, dr. Vörös Ottó nyelvész és Kapornaky Sándor, a legbátrabb falu, Kercaszomor polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában