Elmúlt a nyár

2020.09.18. 17:30

A strandszezon vége – A héten zártak a nyári medencék a sárvári fürdőben

A héten zártak a nyári medencék a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben, az újranyitás után sok látogatója volt a fürdőkomplexumnak. A pandémia okozta nehéz időszak megoldásában az is segíthet, hogy Bük és Sárvár közös turisztikai térséggé vált.

Pajor András

A koronavírus-járvány ellenére sokan keresték fel a fürdőkomplexumot

Fotó: Pajor András

Március közepén – az egyik napról a másikra megszűnt turizmus okán és gazdasági megfontolásból – felfüggesztette működését a fürdő. A fokozatos nyári újranyitás után a koronavírus-helyzet ellenére a létesítménynek számos vendége volt, ám a gazdasági talpra állás nem lesz egyszerű.

– A jó nyári forgalmi adatok ellenére lehetetlen volt pótolni a járványveszély generálta árbevétel-kiesést, mivel a fürdő anyagi forrásainak a legtöbbjét amúgy is a strandszezon realizálja. Ez nagyon nehézzé teszi az őszi és téli hónapokat. Azonban munkatársaimmal együtt optimisták vagyunk, hogy likviditási helyzetünk rendeződik és megerősödve kerülünk ki ebből a válságból – értékelte az idényt Kántás Zoltán, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

A koronavírus-járvány ellenére sokan keresték fel a fürdőkomplexumot
Fotó: Pajor András

A fürdő működése stabil, és a jövő évre vonatkozóan már most olyan elképzeléseket fogalmaznak meg, amelyek a város és környezetének idegenforgalmi fellendítését szolgálják. Ezt segítheti, hogy a kormány önálló turisztikai térségként nevesíti Bük és Sárvár vidékét.

– Az elmúlt években Sárvár egyfajta turisztikai vákuumba került a soproni és a balatoni térségek között. A sárvári fürdő nevében szeretném megköszönni Kondora István polgármesternek és a képviselő-testületnek, valamint Ágh Péter országgyűlési képviselőnek azt a munkát, amelynek révén Sárvár is bekerült a támogatott turisztikai térségek közé. A város anyagilag és erkölcsileg is nagy előnyökre tehet szert a jövőben ebből a lehetőségből – utalt a reménykeltő lehetőségre Kántás Zoltán.

A sárvári fürdő egy internetes kérdőívet adott közre, amelyben az iránt érdeklődnek, mi a helyiek véleménye, miben tudnának jobbak lenni, hogy a sárváriak is minél többször kilátogassanak a fürdőbe.

– Szeretnénk megerősíteni az itt élőkben azt, hogy a tartalmas kikapcsolódásért nem kell száz kilométereket utazni – tette hozzá a fürdőigazgató.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/buk-es-sarvar-videke-onallo-tersegkent-szerepel-az-orszag-ujrarajzolt-turisztikai-terkepen-4272122/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában