A szombathelyi Brenner-iskola egy pedagógusa és gyermeke lett koronavírusos

Az esetleges digitális munkarend bevezetéséről szombaton délelőtt még nem kapott értesítést az igazgató, várják az Operatív Törzs döntését.

Vas Népe

Fotó: VN-archív

Információnk szerint a Brenner-iskolában is megjelent a koronavírus. Az intézmény egy pedagógusának és az iskolába járó gyermekének koronavírus-tesztje lett pozitív. Elértük Englert Zsolt intézményvezetőt, aki megerősítette, hogy a járványügyi hatóság pénteken egy másodikos és egy harmadikos osztályra, valamint szüleikre vonatkozóan hozott intézkedést. (Az egyiknek tanítónője a pedagógus, a másik osztályba jár a gyermeke.)

Szeptember 18., péntekig járványügyi megfigyelés alá helyezték a két osztályba járó diákokat és az osztályokban tanító pedagógusokat. A karantén az osztályok szülői értekezletein részt vevő szülőket is érinti – az értekezletek időpontjaitól függően szeptember 16-ig vagy 17-ig. Ez azt jelenti, hogy az említett időszakban a diákok, a tanárok és a szülők is kötelesek az otthonukban tartózkodni. Az esetleges digitális munkarend bevezetéséről szombaton délelőtt még nem kapott értesítést az igazgató, várják az Operatív Törzs döntését. Kollégái úgy készülnek, hogy a következő héten digitálisan tanítanak.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ot-osztaly-karantenban-a-celldomolki-varosi-altalanos-iskolaban-egy-pedagogus-fertozodott-meg-4260980/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-nyitra-utcai-altalanos-iskolaban-is-pozitiv-lett-egy-diak-koronavirus-tesztje-4261742/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában