a szív napja

2020.09.28. 20:00

A vulkán szíve – Ismét felröppentek a piros luftballonok

Az idén is kirajzolódott a Ság hegy kráterében az óriási szív, a figyelemkeltő piros luftballonokat is szélnek eresztették. A városban évek óta így ünneplik meg a szív napját, kampányolva az egészséges életmód mellett.

Vas Népe

A Ság hegy egyedülálló kráterében kirajzolódott a szív Fotó: VN/Giczi Sándor

A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben szeptember utolsó vasárnapján, a szívünk napján hívja fel a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. 2014 óta, vagyis immár hét éve a Ság hegyen minden szeptember végén összegyűlnek mindazok, akiknek kedvük van a VulkánSág szívének megformálásához. A hagyományok szerint Fehér László polgármester irányításával rajzolódott ki a kráterben az óriási szív, aztán elszálltak a léggömbök is.

A Ság hegy egyedülálló kráterében kirajzolódott a szív Fotó: VN/Giczi Sándor

És mindazok, akik ott voltak, voltaképpen észrevétlenül tettek valamit az egészségükért: a Ság hegy kráterébe följutni önmagában jó kis kirándulás, itt muszáj használni a lábakat, szívni a friss levegőt. A szívrajzolás és a gyönyörködés az őszi kemenesaljai tájban voltaképpen csak ráadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában