interaktív kiállítás

2020.09.23. 07:00

Az időutazó-múzeum Szentgotthárdon

Végéhez közeledik az egyedülálló időutazó múzeum építészeti kivitelezése.

Tersztyánszky Krisztina

Hamarosan elkészül az egyedülálló létesítmény Fotó: UT

Fotó: Unger Tamás

Időközben elkészült az interaktív kiállítás produkció működési koncepciója és játékterve is. Megvalósításuk ügyében a szerződéskötések zajlanak.

Hamarosan elkészül az egyedülálló létesítmény Fotó: Unger Tamás

Az attrakció több lesz egy hagyományos múzeumnál: találkozhatunk a városalapító III. Béla királlyal vagy egy középkori ciszter szerzetessel, de beléphetünk Montecuccoli sátrába a szentgotthárdi csata idején és beszélgethetünk Széll Kálmán országgyűlési képviselővel is. Mindeközben a látogatónak cselekednie, válaszolnia kell a továbbhaladáshoz. A történelmi valóság látványos megidézéséhez korhű és magas minőségű díszleteket, berendezéseket használnak majd. A tervek szerint jövő tavasszal nyitja meg kapuit az ország első élménymúzeuma.

Az építészeti kivitelezéssel összefüggő költségnövekményre 2020 nyarán kiegészítő támogatási igényt nyújtott be az önkormányzat, pozitív elbírálás esetén a korábban elfogadott önerő helyett csak alig 12 millió forint saját forrást kell biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában