Mulasztás és engedély nélküli kapcsolódás

2020.09.19. 10:11

Bírságot kapott egy szombathelyi rádió és egy répcelaki televízió

Százezer forint bírságot rótt ki a médiatanács egy szombathelyi rádióra szerződéses vállalásainak mulasztása miatt, valamint egy répcei televíziót engedély nélküli hálózatba kapcsolódásért húszezer forintra büntettek – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága.

MTI

A Szombathelyen is hallható Mária Rádió Savaria szolgáltatója százezer forint bírságot kapott, mert egy vizsgált júniusi adáshéten kevesebb saját, nemzetiségi, valamint a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsort tett közzé szerződéses vállalásaihoz képest.

A Répce TV pedig azért kapott húszezer forintos bírságot, mert egy vizsgált júniusi adásnapon a képújság alatti rádiózáskor engedély nélkül kapcsolódott hálózatba a Rádió 1-gyel – írták. A médiatanács megtiltotta a jogsértő magatartást. Hozzátették: a rádió szolgáltatója nem tudott a hálózatba kapcsolódásról.

A médiatanács a jogkövetkezmények kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg azok adott formáját, mértékét – hangsúlyozták a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában