Száz éve alakult az Annunciáta Rend

2020.09.16. 07:00

Brazíliából érkeztek a segítő missziós nővérek Sárvárra

A nagy háború sok sebesültjének megsegítésére, ellátására, fájdalmaik enyhítésére tevékenykedtek a szombathelyi kórházban azok az önkéntes nővérek, akikkel éppen száz éve – Mikes János püspök kezdeményezésére – megalakult az Annunciáta Nővérek Kongregációja.

Pajor András

Brazíliából érkeztek Sárvárra az annunciáta nővérek

Fotó: Benkő Sándor

A harmincas években öten missziós tevékenységre Brazíliába utaztak, hogy leprás betegeken segítsenek. Hazánkban és így megyénkben is a kommunizmus megjelenésével megszűnt az Annunciáta Rend működése, feloszlatták a szerzetesrendet.

Brazíliából érkeztek Sárvárra az annunciáta nővérek
Fotó: Benkő Sándor

A rend megalakulásának pontosan századik évfordulóján, szeptember 14-én tartottak jubileumi szentmisét a Szent László-templomban. Székely János megyés püspök visszaemlékezett az eltelt száz év legfontosabb történéseire, méltatta a nővérek munkájának fontosságát, és egyben köszöntötte a templomban helyet foglaló három annunciáta nővért, akik közül ketten majd Sárváron teljesítenek szolgálatot.

Dr. Székely János megyés püspök és Wimmer Roland plébános kezdeményezésére érkeztek Brazíliából a segítő missziós nővérek Sárvárra, ezzel hosszú idő után ismét elvetették az Annunciáta Rend magját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában