Digitális tanítás több vasi iskola néhány osztályában – Újabb megyei közszereplő karanténban

Az új koronavírus miatt a megye több iskolájában néhány osztály tanítását digitális formában oldják meg. Újabb közszereplőről derült ki, hogy fertőzött személlyel találkozott.

Tersztyánszky Krisztina

Egy tanár koronavírustesztje lett pozitív a körmendi Olcsi-Kiss Zoltán Általános Iskolában. Fertőzött gyermekről nincs tudomásuk

Fotó: Szendi Péter

A Szombathelyi Tankerületi Központ által fenntartott intézmények közül az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolából egy tanár koronavírus-fertőzéséről kaptunk hírt tegnap. Fazekasné Mittli Piroskától kérdeztük, igaz-e a hír, került-e valaki hatósági házi karanténba és rendeltek-e el digitális munkarendet bármelyik osztálynál. Válaszából kiderült, 389 diák tanul az intézményben, 18 osztályban. Fertőzött gyermek nincs, egy pedagógus tesztje lett pozitív. Kollégája jól van, enyhe tünetei vannak. Az iskolában néhány pedagógus és több diák került karanténba. Két osztály számára rendelték el a digitális oktatást.

A Kanizsai Dorottya Gimnáziumban egy hete került karanténba másfél osztálynyi diák és néhány tanár. Az operatív törzs döntése alapján szeptember 9-étől digitális munkarendet vezettek be a 12. B és a 12. K osztályban. Tegnap Merklin Ferenc, az intézmény vezetője bizakodó volt:

– Csütörtökön jöhetnek a diákok és a tanárok is, a tesztek negatívak lettek. Bízom benne, hogy megy minden tovább a régi kerékvágásban – mondta az igazgató, aki más megbetegedésről, iskolát érintő pozitív tesztről nem tudott.

Egy tanár koronavírustesztje lett pozitív a körmendi Olcsi-Kiss Zoltán Általános Iskolában. Fertőzött
gyermekről nincs tudomásuk

Mint ismert, a Derkovits-­iskolában egy pedagógus fertőződött meg Covid-19 vírussal, emiatt 117 diák és két pedagógus került hatósági házi karanténba. Múlt pénteken a Nyitra utcai Általános Iskolában is pozitív lett egy diák koronavírustesztje, a Bartók Béla Zeneiskolában pedig 68 tanárnál rendeltek el hatósági karantént a múlt héten. A teszt­eredményekről Czenek László igazgatónál érdeklődtünk.

– Szeptember 10-étől visszavonásig tantermen kívüli, digitális munkarendben folyik a nevelő-oktató munka. Az online oktatás iskolánk minden pedagógusára vonatkozik. A karanténban lévő kollégák Covid-tesztje túlnyomórészt már elkészült, sajnos négy pedagógusunk eredménye pozitív lett, hat tanárunknak még várni kell az eredményekre, de szerencsére 57 alkalmazottunk egészségesnek bizonyult. A fertőzött kollégák is jól érzik magukat, és online már ők is oktatnak, írta az igazgató.

A sárvári tankerület 23 oktatási intézménye közül lapzártánkig kettőben ütötte fel a fejét a koronavírus. Még pénteken érkezett a hír, hogy öt osztály tanulói kerültek karanténba a Celldömölki Városi Általános Iskolában. Egy pedagógus Covid-tesztje lett pozitív, ő valószínűleg a gyermekétől kapta el a vírust, aki egy másik város iskolájából hozta azt haza. Viola István igazgató döntése szerint hétfőtől digitális munkarendben tanul valamennyi olyan osztály, amelyiknek tagjai között van karanténra kötelezett diák. Várhatóan a kötelezettség a hét végével megszűnik. Megtudtuk azt is, hogy a fertőzött pedagógusnak nem voltak súlyos tünetei, már a negatív teszteredményt várják, hogy visszatérhessen a munkába.

Hétfőn a Kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskolában az egyik pedagógus koronavírustesztje lett pozitív. Ennek következményeként a hét elejétől karanténba került a 19 fős első osztály, valamint két, az osztályban tanító pedagógus és az igazgatónő. A gyerekek és az érintett pedagógusok mindannyian tünetmentesek. A diákok digitális oktatásban részesülnek a héten.

Tegnapi hír, hogy újabb közéleti személyiségnek kellett karanténba vonulnia. Bebes István, Körmend polgármestere tegnap posztolta ki Facebook-oldalán: „Sajnos tegnap értesítést kaptam arról, hogy abban a csoportban, akikkel rendszeresen együtt sportolok, találtak egy koronavírusos személyt. A hétfői naptól ezért házi karanténból látom el a munkámat és végzem el a napi teendőimet az elkövetkezendő egy hétben. Szerencsére abszolút jól érzem magamat, de fontos, hogy mindannyian betartsuk a vonatkozó egészségügyi szabályozásokat, és ha szükséges, maradjunk otthon! Éppen ezért arra kérek mindenkit, hogy betegen lehetőleg ne menjenek közösségbe, viseljék a szükséges védőeszközöket, és tartsák a megfelelő távolságot embertársaiktól! Jó egészséget kívánok mindenkinek!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában