Egy hét múlva következik a folytatás

2020.09.28. 07:00

Fesztiváli sorozat indult a hétvégén

Új hétvégi fesztiválsorozat kezdődött Nádasdy Prima Vista Fesztivál elnevezéssel a várban. A vasárnaponként jelentkező délutáni programban gyermekeknek és felnőtteknek szóló folklórelőadásokkal, komolyzenei koncertekkel, klasszikus zongorajátékkal, népzenével és néprajzi előadásokkal várja a Köszönjük Magyarország kínálatából válogatva a Nádasdy Kulturális Központ az érdeklődőket.

Pajor András

Vékony Brigitta és Németh Viktória bábjátéka nyitotta a programok sorát a várudvaron Fotó: Pajor András

A Köszönjük Magyarország program hatalmas kínálatából nyáron a könnyűzenei színpadokat töltötték meg zenével Sárváron. Ősszel összművészeti fesztiválra kerül sor. A várudvaron Sütök neked hamuba sült pogácsát! címmel Vékony Brigitta és Németh Viktória bábos mesejátéka nyitotta a Nádasdy Prima Vista Fesztivált. Ezt követően a Garabonciás együttes műsorában népdalfeldolgozásokat és költők megzenésített verseit adták elő. A díszteremben viszont elmaradt Sas Dániel zongoraművész koncertje.

– A Prima Vista zenei kifejezés, amelynek jelentése tiszta lappal. Az élet nem állhat meg, hisz az értékek bennünket építenek. Segítsük hozzá gyermekeinket és önmagunkat szellemi javaink teljes megéléséhez – mondta Molnár Andrea szervező, a Nádasdy Kulturális Központ munkatársa.

Vékony Brigitta és Németh Viktória bábjátéka nyitotta a programok
sorát a várudvaron Fotó: Pajor András

A Nádasdy Prima Vista október 4-én táncos, néprajzi délutánnal folytatódik: 17 órától Arra megyek, merre visz a lábam címmel a Dél-Alföld hagyományait, gyerekjátékait, viseleteit és táncait ismerhetik meg a gyerekek, 18 órától pedig a székesfehérvári Kákics zenekar koncertjén a betyárok és szegénylegények világát idézik majd meg, együtt a közönséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában