Labdarúgás

2020.09.02. 07:00

Hat gólt vágott a Vép a hétvégén

A 3. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság – meglehetősen gólerősre sikeredett a játéknap.

Tóth Judit

Vép–Szarvaskend 6-1 – Szalai Roland lába lendül lövésre az első hazai gól előtt

Fotó: Unger Tamás

Jó formában futballozott a Vép és az Egyházasrádóc, előbbi hat, utóbbi öt gólt rúgott ellenfelének. Hazai pályán megszerezte első győzelmét a Körmend a Király ellen, de magabiztosan nyert a Kőszeg és a Bük is. Saját közönsége előtt botlott viszont a CVSE és a Vasvár, a Szentgotthárd–Jánosháza találkozó pedig döntetlennel zárult.

Körmendi FC–Király SE 2-0 (0-0). – Körmend, 350 néző, vezette: Mónos J.

Körmend: Szukics – Nyári (Simon), Buti, Tompa, Majtényi, Horváth P. (Sály, Horváth N.), Sipos, Kökény (Major), Péter, Takács, Papp Z. Edző: Kurucz Ádám.

Király: Tóth Á. – Takács, Fülöp (Kiss Á.), Reseterits, Nyári (Kudron), Kiss K., Devecseri, Kovács Zs., Halmosi, Subicz, Kovács B. (Kalmár). Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Major, Sály.

Két fiatal átlagéletkorú csapat találkozott egymással és játszott színvonalas, küzdelmes mérkőzést. Az első félidőben inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, komolyabb helyzet nélkül, döntetlen állással vonulhattak pihenőre. A második játékrészben a Körmend jobban használta ki a helyzeteit és a volt válogatott játékost is a soraiban tudó, szimpatikusan futballozó Király csapata ellen megérdemelt győzelmet aratott. A körmendi gárdában mindenki jól teljesített.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Sárvár FC 1-2 (0-1). – Celldömölk, 400 néző, vezette: Papp Á.

CVSE: Osvald – GALOVICH, Enyingi, Göntér, SZUH (Szabó K.), Gorácz, KESZEI TA., Lőrincz (Gábor), Döbrente (Keszei Ti.), Keszei R. (Pázsi), Horváth D. (Schimmer). Edző: Kelemen Kornél.

Sárvár: Velladics – Szabó R. (Kovács Bá.), Horváth K. (Czöndör), Nagy D., Potyi, Tóth M., Csákvári, Horváth A., Kovács Be. (Fider), Lempeg (Szalai), Marsai. Edző: Kovács Balázs.

Gólszerzők: Gorácz, ill. Szabó R., Horváth K.

Az első félidőben a mezőnyfölényben játszó sárvári együttes megszerezte a vezetést. A szünet után kiegyenlített a házigazda, de küzdelmes végjátékban a Sárvár egy kontra után visszavette a vezetést. Előnyét aztán már meg is tartotta a mérkőzés végéig a becsülettel küzdő celliekkel szemben.

Büki TK–Rábapatyi KSK 2-1 (1-0). – Bük, 150 néző, vezette: Harcsár R.

Bük: KAMONDI – Kovács Ri. (Kossuth), Czingráber (Kovács Ro.), NÉMETH T., Wágner, Kovács Z. (Komjáthy), Orbán, Tóth K. (Kiss R.), Csonka, SCHIMMER, TARÓDI (Plenár). Edző: Marton Róbert.

Rábapaty: Király – Könczöl, Piros D., Fehér E., Balhási, Piros P., Dugovics (Vadász), Csupor, Kovács Ta. (Farkas B.), Fehér K. (Kovács Ti.), Nardai. Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerzők: Tóth K., Czingráber, ill. Vadász.

A mérkőzés elején a Rábapaty agresszív játékkal lepte meg ellenfelét, de adódó helyzeteit nem sikerült kihasználnia. A házigazda viszont gólt szerzett a félidő hajrájában. A második játékrészben gyorsan válaszolt a Rábapaty, de a bükieknek még voltak tartalékaik, és egy újabb találattal bebiztosították győzelmüket.

Kőszegi Lóránt FC–Rum KSC 4-0 (0-0). – Kőszeg, 200 néző vezette: Németh T.

Kőszeg: Bán – Fehér A., Bozóki (Toldi), Gugcsó, Prán D., Kovács Zs. (Réti Ma.), Őri (Lintner), Prán A., Riegler (Réti Mi.), Fehér D., Szolyák (Szűcs). Edző: Őri Gábor.

Rum: Busi – Csonka, Székely, Horváth I. (Egervölgyi), Szakos, Markó, Baumgartner, Koszokovits (Pásti), Horváth T. (Németh M.), Koronczai (Tar), Leitgeb. Edző: Horváth Tibor.

Gólszerzők: Szolyák (3), Kovács Zs. Kiállítva: Csonka (87., Rum).

A mérkőzést végig kontrollálta a hazai csapat, labdabirtoklásban és a helyzetek számában is a Rum fölé nőtt. Az első félidőben még hiba csúszott a befejezésekbe, a második játékrészben viszont magasabb tempóra kapcsolt a házigazda, aminek meg is lett az eredménye. Sorra vezette a szebbnél szebb támadásokat a kőszegi alakulat, amelyekből négyet gólra váltott. Sportszerű mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született. A kőszegi csapatból mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Szentgotthárdi VSE–Jánosháza VSE 3-3 (1-2). – Szentgotthárd, 50 néző, vezette: Kondor T.

Szentgotthárd: Kapui – Támis, Balázs, Kovács T., OSVALD, DÜH (Papp V.), Dancsecz T. (Vadász), MAJCZÁN, Sulics (Korpics), TULOK, Könye (DANCSECS A.). Edző: Papp Zoltán.

Jánosháza: Pethő – Szabó L., Závecz, Huszár, Virág, Palkovits, Németh J. (Fenyő), Niksz, Szép (Vágusz), Nagy B., Balázsi. Edző: ifj. Molnár Károly.

Gólszerzők: Tulok, Dancsecs A., Düh, ill. Virág, Németh J., Huszár.

A találkozó 20. percében a Szentgotthárd jutott előnyhöz, aztán a folytatásban sorra jöttek a gólok a nagy rutinnal és jó képességekkel rendelkező jánosházi együttestől. Az utolsó húsz percben aztán rákapcsolt a házigazda, ennek köszönhetően egálra hozta a mérkőzést. Ez lett a végeredmény is – a döntetlen igazságos mindkét fél számára.

Vép–Szarvaskend 6-1 – Szalai Roland lába lendül lövésre az első hazai gól előtt
Fotó: Unger Tamás

Vép VSE–Lorry GM Kft. Szarvaskend 6-1 (4-0). – Vép, 200 néző, vezette: Horváth P.

Vép: Bezdi B. (Molnár G.) – DANCS, Kovács D., VISZKET (Varga O.), SZALAI (Török), BEZDI Sz. (Pajor), Balikó D., Illés (Takács), Varga B., Dala, Balikó M. Edző: Török Richárd.

Szarvaskend: Gáspár – Velekei, Tóth G., Tóth A. (Nagy Á.), Csillag, Jóna, Németh T. (Csenterics), Földes, Smolczer (Herczeg), Görcsi, Kopfer. Edző: Tóth Gábor.

Gólszerzők: Szalai (3), Balikó D., Bezdi Sz., Illés, ill. Jóna.

A hazai csapat jól kezdte a mérkőzést, a folytatásban sem lassított, végig az ellenfél térfelén tartotta a labdát. A Vép szervezett és fegyelmezett játékának köszönhetően sorra alakította ki helyzeteit, a fölénye gólokban is megmutatkozott. Megérdemelten nyert a hazai csapat a szimpatikusan és lelkesen futballozó szarvaskendiek ellen.

Egyházasrádóci SE–Répcelaki SE 5-0 (4-0). – Egyházasrádóc, 200 néző, vezette: Sebesi P.

Egyházasrádóc: Bali – Bakos D. (Bakos Cs.), Péter, László, Vilics, Molnár L., Mészáros, Horváth V. (Balogh A.), Kazinczki (Kovács K.), Krajczár (Paksi), Molnár I. (Kardos). Edző: Lukács Ede.

Répcelak: Németh M. – Tóth Do., De Paula, Baranyai, Tóth Dá., Tokaji, Sipos, Horváth T., Rácz, Havasi (Bényei), Prystupa (Németh B.). Edző: Balassa Péter.

Gólszerzők: Péter (2), Kardos, Kazinczki, Vilics.

A búcsúi mérkőzés a vihar miatt a 3. percben félbeszakadt. Az egyórás várakozás után a hazaiak jöttek vissza jobb állapotban a pályára: lendületes és jó futballjukkal már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát. A rádóci együttesben mindenki nagyot küzdött, így még az ilyen arányú győzelem is abszolút megérdemelt.

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE–Schott Lukácsháza SE 0-3 (0-0). – Vasvár, 120 néző, vezette: Bedi T.

Vasvár: Tóth K. – Bíró, Varga A. (Elekes), Horváth A., Berta, Vincze, Réfi, Sinkó (Kósa), Kálin, Márton (Robán), Schermann. Edző: ifj. Sziffer István.

Lukácsháza: Horváth K. – Bolfán, Szentkúti, Komálovics (Gugcsó), Gombás, Varga A., Lengyel (Osztrosits), Szalai, Bősze, László, Horváth M. (Dan). Edző: Sántha Szilárd.

Gólszerzők: Osztrosits, László, Varga A.

Az egész mérkőzés folyamán jobban játszott és több helyzetet dolgozott ki a Lukácsháza. A vendégek első találat még erősen vitatható volt, ugyanakkor három gólt szerzett a Lukácsháza, így összességében megérdemelten vitte el a három pontot.

Körmendről Kurucz Ádám, Celldömölkről Kelemen Kornél, Bükrő Marton Róbert, Kőszegről Őri Gábor, Szentgotthárdról Papp Zoltán, Vépről Pajor Tamás, Egyházasrádócról Bali László, Vasvárról ifj. Sziffer István tudósított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában