dr. Kozma Ákos

2020.09.29. 07:00

Itt járt az ombudsman – A koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan is tájékozódott

Az alapvető jogok biztosa, dr. Kozma Ákos látogatott el megyénkbe múlt pénteken. Az ombudsman a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, valamint annak két kirendeltségénél és hivatásos tűzoltó-parancsnokságánál – Körmenden és Szombathelyen – tett hivatalos látogatást.

Vas Népe

Dr. Kozma Ákos (balról) köszöntötte a szolgálatban lévő állomány tagjait is. Mellette dr. Bognár Balázs igazgató Fotó: VN/AJBH

Körmenden dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Kemenes Péter tűzoltó ezredes, humán szolgálatvezető, Király Lajos tűzoltó ezredes, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Kovács Balázs Zsolt tűzoltó alezredes, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka, míg Szombathelyen a megyei igazgatóság vezetői mellett a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka fogadta az ombudsmant – tájékoztatta a nyilvánosságot az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Dr. Kozma Ákos (balról) köszöntötte a szolgálatban lévő állomány tagjait is. Mellette dr. Bognár Balázs igazgató Fotó: VN/AJBH

A beszámolóból kiderült, dr. Kozma Ákos látogatása során tájékoztatást kapott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fő feladatairól, valamint a megyei igazgatóság közvetlen irányítása alatt álló három katasztrófavédelmi kirendeltség és hivatásos tűzoltó-parancsnokság működéséről. Az ombudsman tájékozódott a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott egészségügyi intézkedésekről és azok gyakorlati alkalmazásáról is. Dr. Kozma Ákos a megbeszéléseket követően köszöntötte az éppen szolgálatban lévő személyi állományt, megtekintette a gépjárműveket és a technikai felszereléseket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában