Büki és SZAK-os érmek Celldömölkön

2020.09.24. 19:20

Jól szerepeltek a vasi asztaliteniszezők

Remek vasi eredmények születtek a nyugat-dunántúli régiós bajnokságon. Három korosztályban is megyénk játékosai végeztek az élen.

Pum András

A celldömölki OPÁL-csarnokban rendezett régiós verseny ékes bizonyítéka volt annak, hogy a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelés országosan is kiemelkedő. Vasból, Zalából és Győr-Moson-Sopron megyéből érkeztek versenyzők. Megyénkből három klub – Celldömölki VSE, Büki TK, Szombathelyi AK-Sportiskola – is képviseltette magát a versenyen, utóbbi pedig halmozta az érmeket. A fiatalok U11-ben, U13-ban és U15-ben (serdülő) álltak asztalhoz. A legkisebbek, azaz az U11-es fiúk versenyét Szarka Gábor nyerte, aki fokozatosan javuló játékkal utasította maga mögé a mezőnyt. A magyar ranglistát toronymagasan vezető Gergely Márkot el sem indították a szombathelyiek saját korosztályában. Az U13-as fiúknál a dobogó mindhárom fokára szombathelyi asztaliteniszező állhatott. A győzelmet Gergely Márk szerezte meg, miután a döntőben minimális különbséggel verte klubtársát, Poór Balázst. Érdekes, hogy mindhárom SZAK-os fiatalabb volt, mint ennek a korcsoportnak a felső korhatára. Az U15-ös (serdülő) fiúk csatái – csakúgy, mint a többi versenyszám – magas színvonalú összecsapásokat hoztak. A győzelmet a büki Orosz Kolos szerezte meg, miután a döntőben simán, 3-0-ra verte a győri Szakály Gergőt. Az U15-ös lányoknál a vasiak közül a SZAK üdvöskéje, Molnár Liza szerepelt a legjobban, aki hosszú kihagyás után próbál meg újra formába lendülni. Molnár végül a három évvel idősebbek között ezüstérmet szerzett.

Gergely Márk (1), Poór Balázs (2) és Szarka Gábor (3) Fotó: SZAK

Dobogósok. U11, fiú: 1. Szarka Gábor (SZAK), 2. Németh Bence (Celldömölk), 3. Torkos Domonkos (Bük). U13, fiú: 1. Gergely Márk (SZAK), 2. Poór Balázs (SZAK), 3. Szarka Gábor (SZAK), Szakály Gábor (Győri Elektromos). U15, fiú: 1. Orosz Kolos (Bük), 2. Szakály Gergő (Győri Elektromos), 3. Horváth Gábor, Poór Balázs (mindkettő SZAK). U15, lány: 1. Orbán Flóra (Nagykanizsai Sörgyár), 2. Molnár Liza (SZAK), 3. Fehér Dorina (Hévíz SE).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában