Felavatták a felújított faluházat

2020.09.18. 07:00

Karbantartási gépek beszerzésére is nyert támogatást Ólmod

Három év alatt több mint 20 millió forintnyi állami támogatás érkezett Ólmodra, a napokban átadták a megújult faluházat is.

VN

Ágh Péter országgyűlési képviselő a falunapon

Fotó: Ohr Tibor

– Olyan lett, amilyennek lennie kell – mondta Hergovits Vince, Ólmod polgármestere a megújult faluházról, amit a Magyar falu programban belül 15 millió forintos támogatásból tettek rendbe. Az elkészült beruházásokat a falunapon adták át, a rendezvényen részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő is.

A faluház teljes külső hőszigetelést és színezést kapott, a település lakói pedig nagyon büszkék, hogy végre sikerült rendbe tenni a közösségi helyszínt. Új bejárati kaput is kaptak, amire szintén nagy szükség volt. – Szerintem a falu legszebb kapuja lett – fogalmazott a polgármester, majd hozzátette, néhány évvel ezelőtt az ajtó-, az ablak- és burkolatcserére, valamint a tetőjavításra is nyertek forrást.

Mintegy hárommillió forint támogatás érkezett karbantartási gépek beszerzésére is.

 

– Egy új önjáró traktort vásároltunk, ami azért is nagy öröm, mert az előző jármű húsz évig szolgált minket, de elromlott. Most a rossz helyett újat vehettünk, reményeim szerint ez újabb húsz évig fog működni – mondta el Hergovits Vince, kiemelve, hogy emellett damilos fűkaszára is jut a kapott pénzből.

Ágh Péter ország­gyűlési képviselő arról beszélt, hogy Ólmod, a hűség faluja ismét előre lépett, a mostani beruházások újabb állomásai annak, hogy a településhez méltó környezet fogadja az itt élőket és az ide látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában