A politikus és a sánta kutya

2020.09.05. 11:30

Szendrő-Németh: Nemény és Ungár megörökölték Czeglédy klientúráját

Egyre zajosabb és kínosabb az Ungár Péter országgyűlési képviselő (LMP) érdekeltségébe tartozó portál és a városvezetés számára az az adok-kapok, amiben dr. Szendrő-Németh Tamás világít rá a helyi baloldal propaganda-újságírásának kulisszatitkaira.

Tömböly Ágnes

Ha esetleg maradt ilyen káder – a civil blogger adománygyűjtést indított a városházánál

Fotó: Szendi Péter

Ellenzéki, kormánykritikus megnyilvánulásai tették Szendrő-Németh Tamást ismertté. Most azt látjuk: a Szombathelyen regnáló hatalom ezt a hangot nem tűri. – Annak mondom el az igazat, aki nem ferdíti és nem hallgatja el, jelen pillanatban csak itt van rá lehetőségem – nyilatkozza lapunknak Szendrő. – Több mint tíz éve bírálom a Fideszt, de a Vas Népében egyetlen lejárató cikket sem írtak, amiben rólam hazugságokat állítottak volna. Ehhez képest a magát demokratikusnak nevező baloldali városvezetés próbál sorozatosan karaktergyilkolni – mondja a civil blogger.

Ha esetleg maradt ilyen káder – a civil blogger adománygyűjtést indított a városházánál
Fotó: Szendi Péter

Egy év sem telt el az önkormányzati választás óta, és újra politikai adok-kapoktól hangos Szombathely. Az elmúlt években dr. Szendrő-Németh Tamást kormánykritikus hangvétele tette ismertté, a helyi baloldali médiumok szívesen hivatkoztak rá és idézték az Orbán-kormányt bíráló kendőzetlen kijelentéseit.

Blogjának a nyugat.hu hat évig adott helyet, majd januárban egyik napról a másikra elvették hozzáférési jogosultságát.

A magát függetlenként bemutató és erre hivatkozva egyébként támogatást gyűjtő hírportál képviselője messenger üzenetben (!) közölte Szendrővel, hogy a továbbiakban nem blogolhat náluk. Nyolc hónap elteltével most törölték a blogot, amit a főszerkesztő szintén messenger üzenetben, indoklás nélkül közölt a bloggerrel. A két legfontosabb kérdés: azt vajon miért törölték, és ezzel kinek az érdekét szolgálták?

Szendrő-Németh Tamás az elmúlt hónapokban a kormányról és az új szombathelyi városvezetés döntéseiről is köntörfalazás nélkül mondta el véleményét közösségi oldalain.

Így nem hagyta szó nélkül, hogy egy-egy önkormányzati cégnél szép fizetésekért Nemény András kabinetfőnökének feleségéből ügyvezető, László Győző alpolgármester feleségéből menedzser, az exalpolgármesterekből, így Molnár Miklósból Vasivíz-vezérigazgató, Koczka Tiborból szintén menedzser, Marton Zsoltból a vásárcsarnok „sztárséfje”, az Ungárhoz kötődő portál főszerkesztőjéből, Farkas Balázsból pedig szakmai tanácsadó lett.

Ezek után kezdtek megjelenni azok a cikkek, amelyekben a blogger személyét támadták.

Szendrő ezeket sem hagyta szó nélkül: több helyreigazítási pert indított Ungár lapja ellen. A blogger úgy látja: „Nemény és Ungár megörökölték Czeglédytől azt a kiépített klientúrát, amelynek tagjai hozzászoktak ahhoz, hogy az aktuális kenyéradót szolgálják azért, hogy jól éljenek. Megtanulták, hogy felesleges megszakadni a versenyszférában, ha zsíros pozíciókban is jól ellehetnek” – fogalmaz.

Majd így folytatja: „Nemény a választások előtt azt mondta, hiába írok kritikát róla a blogomon, nem fog megjelenni a Nyugaton. Ezek szerint egy jós veszett el benne, mert így is történt. Azt is mondta nekem, hogy az LMP egy körzetet fog kapni, ehhez képest kapott hármat. A nevemet és az arcomat felvállalva írtam hat éven keresztül blogot, mondtam beszédet tüntetéseken, nyilvánítottam véleményt a Facebook-oldalamon és a YouTube-csatornámon” – hangsúlyozza Szendrő-Németh, hozzátéve, hogy eközben mások lejárató Facebook-oldalak mögé bújva mocskolódtak a kampányban.

A blogger kitér „korábbi jó barátja” szerepére is: „Czeglédy már nem hívja Ungárt zavaros hátterű budai milliárdosnak, amióta összefonódtak az érdekeik, most már nem zavarja, hogy egy fideszes kötődésű téglának dolgozik (ügyvédi irodája képviseli az Ungár érdekeltségébe tartozó szerkesztőséget, jogsegélyszolgálatban – a szerk).

Kettős mérce működik nála: neki mindent szabad, másoknak pedig ő írja elő, mit tehetnek és mit nem, ügyesen használja a lelki terrort.

Mindenkinél okosabbnak hiszi magát, aki mindent meg tud etetni a választókkal”– mondja Szendrő-Németh Tamás. Emlékeztetőül: 2019 márciusában, az egy évvel korábbi tüntetés évfordulóján Czeglédy még név szerint mondott köszönetet annak a három embernek, ahogy írta: „barátaimnak, többek között Magyar Fruzsinának, Mécs Imrének és Szendrő-Németh Tamásnak, hogy kiálltak mellettem, és szót emeltek a jogállam megcsúfolása ellen.”

A bejegyzéshez írt kommentekből is könnyen kiolvasható: 2018 tavaszán a szombathelyi baloldalt fémjelző politikusok Czeglédyvel kapcsolatosan mély hallgatásba burkolóztak. Ehhez képest most úgy tűnik, minden előzmény nélkül fordult szembe Szendrővel a DK-s politikus.

Azt, hogy miért vállalta jogsegélyszolgálatban a civil bloggerrel szemben a milliárdos vagyonnal rendelkező Ungár portáljának védelmét az a Czeglédy Csaba, aki általában a gyengék védelmezőjeként és megmentőjeként tetszeleg, egyelőre csak találgatni lehet.

Szendrő arra is rámutatott: azokban a sajtóperekben, amikkel Czeglédy közösségi oldalán saját sikereként kérkedik, nem ő, hanem barátnője jár el ügyvédként, ami az oldalán közzétett ítéletekből is látszik.

Az ügyvédnőről azonban sohasem esik szó ezekben a bejegyzésekben. Ezt a civil blogger úgy fogalmazza meg: „A barátnője szoknyája mögé bújva dicsekszik más munkájának eredményével, és szúr engem hátba az új barátai kedvéért. Czeglédy szeret cukiskodni a közösségi oldalain gyerekekkel, idős emberekkel, és az aznapi futásával. Ha ismerné a mondást, ami szerint a hazug politikust előbb utolérik, mint a sánta kutyát, tudhatná, hogy hiába fut.”

A blogger beszél arról is, hogy az emberek privát üzenetekben írják meg neki, ne haragudjon, de nem merik kedvelni és megosztani a bejegyzéseit, videóit, mert félnek a városvezetés retorzióitól. Féljen vagy éljen Szombathely? Ezt a kérdést is feltette a Vasivíz-ügy kapcsán Szendrő még tavaly novemberben.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vasiviz-ugy-feljen-vagy-eljen-szombathely-kerdezi-a-civil-jogasz-nyilt-leveleben-3378435/?fbclid=IwAR1ParD2thivsD0A7gwtouyTKzPX_f6N_wVEuX2_HW4C6zJ1cwdyxviGQwo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában