Az előadókkal együtt énekelt a közönség

2020.09.01. 07:00

Szenes Iván-estet rendeztek Toronyban

A Monarchia Operett Társulat adott koncertet Szenes Iván szerzeményeiből a toronyi iskola tornacsarnokában hétvégén. A nosztalgiaest sokak számára jelentett lelki felüdülést, a felidézett emlékektől, a meghatottságtól kicsorduló könnyekhez pedig előkerültek a zsebkendők is.

Merklin Tímea

Lesták Márton, Árvai Dániel, Sipos Marianna, dr. Perger Gyula, Gats Éva, Kollár Péter Erik, elöl Gál Anna és Kovács Mira

Fotó: VN/MÁ

A Monarchia Operett Társulat nem először lépett fel Vas megyében, egyházközségi bálokra szokták őket hívni. Operettműsoraik után újonnan tették a repertoárjukba a Szenes Iván-dalokat, ezt a műsort hívta meg dr. Perger Gyula plébános.

Az atya nemcsak megszervezte, de részben együtt is énekelte a népszerű dalokat, örökzöld slágereket az előadókkal, és a közönséggel. Ahogy megtudtuk: gyerekkorában ő is sokat hallgatta ezeket a számokat lemezekről és a rádióból; a kedvenc slágere az Úgy szeretném meghálálni Kovács Katitól.

Lesták Márton, Árvai Dániel, Sipos Marianna, dr. Perger Gyula, Gats Éva, Kollár Péter Erik, elöl Gál Anna és Kovács Mira
Fotó: VN/MÁ

A társulat kínálatában ötven Szenes Iván-dal volt, a műsor első felét végigénekelték a művészek, a második huszonöt dalból pedig válogathattak a jelenlévők. Főleg az idősebb korosztály érdeklődött a koncert iránt, de voltak gyerekek és fiatalok is.

Egy fiú a 17. születésnapjára azt kapta a nagyanyjától, hogy elhozta őt erre a műsorra, és a fiatalember láthatólag fejből énekelte a 60-as, 70-es, 80-as évek közkedvelt slágereit. Előkerültek történetek is a kérések során. Egy asszony, aki a Kislány a zongoránál… dalt szerette volna hallani, elmesélte, hogy a férje, aki korán meghalt, mindig ezt kérte neki, amikor zenés estekre vitte.

Valaki a szüleire emlékezett egy Kovács Kati-számmal: az édesapja mindig énekelte otthon az édesanyjának.

Egy kislány a De nehéz az iskolatáskát kérte, amely ugyan nem Szenes Iván szerzeménye, de a kislány elénekelhette a művészek segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában