Több vasi városban nincs igazolt fertőzött – Van, ahol kilenc ukrán állampolgár is karanténban van

Aktuálisan hány igazolt fertőzött van a településen, hányan állnak járványügyi megfigyelés alatt – vagyis kerültek kapcsolatba igazolt fertőzöttel –, és hányan vannak hatósági házi karanténban – erről érdeklődtünk a vasi városokban.

Vas Népe

Magyarországon szigorodtak a maszkviselés szabályai

Fotó: Illusztráció

Három aktív koronavírus-fertőzött van Sárváron a csütörtök reggeli adatok szerint, ők járványügyi elkülönítés alatt állnak. Kilenc embert helyeztek járványügyi megfigyelés alá, mert kapcsolatba kerültek igazolt Covid-fertőzöttel. A Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal tájékoztatása szerint jelenleg 17-en vannak hatósági házi karanténban, közülük kilencen ukrán állampolgárok.

Celldömölkön a Vas Megyei Kormányhivatal Sárvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya által megküldött határozatai alapján öt embernek rendeltek el hatósági házi karantént, járványügyi megfigyelés alá 73-at helyeztek, és ötöt különítettek el. (Az elkülönítésből a beteg a tünetek megszűnését követő több egymást követő napon vett mintából laboratóriumi módszerrel elvégzett COVID-19 vírusvizsgálat negatív eredménye után szabadítható fel – áll a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatójában.)

Magyarországon szigorodtak a maszkviselés szabályai
Fotó: Illusztráció

Kőszegen, mint az önkormányzati hivataltól megtudtuk, négy ember van karanténban, közülük egy igazoltan fertőzött. Vasváron nincs igazolt fertőzött, hatan kerültek kapcsolatba olyan személlyel, aki korábban pozitív Covid-tesztet produkált, és mindössze egy ember kényszerült hatósági házi karanténba. Csepregen sincs igazolt fertőzött – tudtuk meg – a településen ketten várják, hogy leteljen a házi karantén ideje. Őriszentpéteren hasonló a helyzet: ott sincs igazolt fertőzött, a városban egy személynek rendeltek el hatósági házi karantént.

Bükön a hivatalnak nincs hivatalos információja az igazolt fertőzöttek és a velük kapcsolatba kerültek számáról. A városban egyébként ketten vannak most hatósági házi karanténban. Vépen sincs igazolt fertőzött, járványügyi megfigyelés alatt sincs senki, jelenleg heten várják, hogy leteljen a kötelező házi karantén ideje.

Szombathelyen hiteles, naprakész adatokkal nem tudtak szolgálni a városházán, mivel az új adatok nem állnak rendelkezésükre, csak péntekre várhatók. Egy hete 129-en voltak karanténban a megyeszékelyen, azóta még nem kaptak tájékoztatást a nép­egészségügyi hatóságtól. Jánosházán most nincs „új” igazolt koronavírus-fertőzött, eddig kettő volt a városban. Egy személy került kapcsolatba igazolt fertőzöttel, neki ma lejár a megfigyelési ideje. Hatósági házi karanténban most senki sincs.

Szentgotthárdon öt embert szűrtek ki fertőzöttként, és 18-an vannak karanténban – ki határátlépés, ki amiatt, hogy a kontaktkutatás során felmerült a személye.

Répcelak – eddig legalábbis úgy tűnik – megmenekült a járvány terjedésétől: nincs igazolt fertőzött és karanténban sincs senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában