munkálatok

2020.09.09. 07:00

Útfelújítás három utcában Csényén

Huszonnégymillió forintnyi támogatásból végeztek útfelújítási munkálatokat a falu három utcájában: teljesen megújult a Széchenyi, a Kossuth, részlegesen a Kölcsey utca burkolata a Magyar falu programban nyert forrás felhasználásával.

Vas Népe

Fotós: OHR Tibor

Fotós: OHR Tibor

Meglehetősen rossz állapotban voltak már a nyáron újraaszfaltozott utcaszakaszok, amelyek rendbetételére a Magyar falu programban pályázott és nyert 24 millió forintot a 720 lakosú Csénye önkormányzata. Július 22-e és augusztus 3-a között zajlott a kivitelezés: az alapozás után két rétegben új aszfaltburkolat került az utakra összesen 383 méternyi szakaszon, tudtuk meg Králl Csaba polgármestertől.

Ágh Péter Králl Csabával a Széchenyi utcában Fotó: OT

A Széchenyi és a Kossuth utcát teljes hosszban, a Kölcsey utcát részlegesen érintették a két hét alatt lezajlott munkálatok. A beruházásra abban a programban került sor, amelynek révén Észak-Vas megyében az elmúlt két évben 14 településen összesen 414 millió forintból nyílt lehetőség belterületi utak felújítására. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője az útfelújítással kapcsolatban kiemelte: „A magyar kormány ebben a nehéz időszakban is megmutatta elkötelezettségét a kistelepülések iránt azzal, hogy a koronavírus-járvány okozta válság ellenére biztosította a Magyar falu program folytatásához szükséges forrásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában