A fiatalokat is bevonják

2020.10.09. 07:00

A szabadegyetem előadói körbejárták a témát: a közösségekben van az erő

Az ifjúsági közösségek társadalmi jelentősége volt a témája a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) Vas Megyei Igazgatósága által rendezett szabadegyetem második napjának a Megyeházán.

Merklin Tímea

Dr. Hende Csaba a közösség erejéről is beszélt tegnap

Fotó: Cseh Gábor

„Egynek minden nehéz, de soknak semmi sem lehetetlen” – idézte Széchenyi István gondolatát dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, parlamenti alelnök a megnyitójában. Kifejtette: az ágseprű mint szimbólum a történelem során ugyanezt jelenti: a vesszőket egyenként könnyen el lehet törni, de magát a söprűt nem.

Dr. Hende Csaba a közösség erejéről is beszélt tegnap
Fotó: Cseh Gábor

Amint mondta, az előttünk járók is tisztában voltak a közösség erejével, és ezzel párhuzamos társadalmi jelenség az, hogy a mai civil szervezetek, közművelődési és ifjúsági közösségek világában a hasonló érdeklődésű emberek nem az egyéni érdeket, hanem a közjót szolgálják, akár áldozatok árán.

Szabolcs Gergő tréner a Pedagógia Pluszról, mint élménypedagógiai vállalkozásról szólt, beszélt edzői és hegypásztor köri munkájáról, összevetve a különböző csoportokkal való foglalkozás módszereit. Simon Ádám egyesületi elnök az önkéntességről és a közösségi szolgálatról beszélt, Hegedűs Zoltán a fiatalok aktivizálásáról, Kőrösi Krisztina az érzelmi kommunikációról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában