Az áldozatok emléke

2020.10.27. 07:00

A szlovén nagykövet is lerótta kegyeletét Sárváron

A II. világháború alatt a volt Jugoszláviából az akkori műselyemgyárba internált közel kétezer szlovén fogoly közül több százan életüket vesztették. A közelgő halottak napja alkalmából közös megemlékezést tartott a szlovén nagykövetség és Sárvár önkormányzata.

Pajor András

Szabó Zoltán, dr. Máhr Tivadar, Metka Lajnšcek, Kondora István, dr. Robert Kokalj és dr. Bankits László a sárvári temetőben

Fotó: Pajor András

Kondora István polgármester a városházán fogadta dr. Robert Kokaljt, a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetét és Metka Lajnščeket, a Szlovén Köztársaság szentgotthárdi főkonzulját. Aztán a régi tábor helyén épült irodaház falán elhelyezett emléktáblát, majd a sárvári köztemetőben az áldozatok emlékművét koszorúzták meg.

Szabó Zoltán, dr. Máhr Tivadar, Metka Lajnšcek, Kondora István, dr. Robert Kokalj és dr. Bankits László a sárvári temetőben Fotó: Pajor András

A szlovén delegáció mellett Sárvár városa nevében Kondora István, dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármester és dr. Bankits László aljegyző helyezte el az emlékezés babérjait. Dr. Robert Kokalj sajnálatát fejezte ki, hogy a koronavírus-helyzet miatt nem érkezhettek emlékezők Szlovéniából. Köszönetét fejezte ki Sárvár lakosságának, hogy gondozzák a síremlékeket és erősítik a két nép európai barátságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában