Tudatosan, természetesen

2020.10.25. 20:58

A természetes családtervezésről a Martineumban

Családtervezés tudatosan, természetesen! címmel rendeztek programot szombaton a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Tersztyánszky Krisztina

Déri Viktória előadása a Martineumban

Fotó: Cseh Gábor

A programon olyan természetes családtervezési módszereket mutattak be a jelentkezőknek, melyek a várandósság elérésére vagy annak elkerülésére egyaránt használhatók. Házas- és jegyespárok, valamint egyedülálló férfi ak és nők is voltak az érdeklődők között. Rettegi Márk, az akadémia referense köszöntőjében felhívta a jelenlévők figyelmét a tudatosság fontosságára, mely elengedhetetlen eleme a családtervezésnek.

Déri Viktória előadása a Martineumban Fotó: Cseh Gábor

A továbbiakban Déri Viktória Creighton-módszer-oktató és Gergely Virág FEMM-módszer- oktató segítségével a résztvevők megismerkedtek a két módszer alapjaival, használatuk részleteivel. A cikluskövetéses módszerek alapja, hogy a menstruációs ciklus során a nők megfi gyelik a termékenységgel összefüggő testi jeleket és azok változásait. A cikluskövetési módszerek mindegyike több évtizedes múltra tekint vissza, orvosok dolgozták ki és hagyták jóvá. A különbség a megfi gyelések módjában, számában és intenzitásában mutatkozik meg.

Szép számban érkeztek kérdések is az előadókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában