Gerincvezeték meghibásodás

2020.10.01. 12:53

Csőtörés miatt küldték haza a diákokat Szombathelyen (Frissítve)

Gerincvezeték meghibásodás miatt szünetel a vízszolgáltatás a Simon István utcában, illetve annak környékén. Az Oladi Általános Iskola és az Oladi Technikum diákjait is hazaküldték.

Polgár Patrícia

20201001 Csőtörés Oladi Iskolánál, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

12:40

A csőtörés az utca szakközépiskola előtti szakaszán történt, azonban mindkét intézmény tanulóit haza kellett küldeni, hiszen nem tudták teljesíteni az egész napos oktatáshoz szükséges higiéniás feltételeket. A Technikum diákjai az első órát követően otthonról, távoktatásban folytatták a tanítási napot – tudtuk meg Sipos László igazgatótól.

Takács Imréné, az általános iskola igazgatója elmondta: nem várakoztak sokáig az intézkedéssel, hiszen tekintettel a vírushelyzetre különösen fontos a megfelelő higiéniás körülmények biztosítása – ez, bár kézfertőtlenítő van az iskolában – nem lett volna biztosítható, hiszen nem tudnának a diákok kezet mosni. Ennek megfelelően úgy állapodtak meg a tankerülettel, hogy az első három órát tartják meg. Egy órán belül értesítették a szülőket, akik rögtön útnak indultak. Fél 10 környékén már hatalmas volt a fennforgás az utcában: autó autó hátán állt az iskola előtt, a szülők a bejáratnál várták az iskolásokat, 11 órára pedig már minden kisdiák otthon volt.

Bár ma helyben nincs lehetőség az ebéd elfogyasztására – ugyanis nem tudnak mosogatni -, az intézmény konyháján elcsomagolják azt, a szülők pedig 14 óráig érte mehetnek.

Kérdéseinkkel megkerestük a hiba elhárításáért felelős VASIVÍZ Zrt-t is, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

13:50

A Vasivíz ZRt. válasza: Ezúton tájékoztatom, hogy kollégáink a Szombathely, Simon István utcában a gerincvezeték meghibásodást átmenetileg helyreállították, a végleges rekonstrukció 2020. október 2-án 16:00-20:00 óra között várható, amely időtartamban az utcában a vízszolgáltatás szünetelni fog.

Ezt a hírt a Vasivíz ZRt. honlapján és Facebook oldalán is közzétettük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában