Gyakorlat

2020.10.17. 15:12

Először lőttek Nádasdon önkéntes tartalékos katonák

Gépkarabéllyal és pisztollyal hajtottak végre lövészetet önkéntes területvédelmi tartalékos katonák a nádasdi lőtéren pénteken.

vaol.hu

Fotó: Pixabay

Közel kilencvenen – az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19. és a 83. zászlóaljainak tartalékosai – két lőszektorban pisztoly szakalap lőgyakorlatot, illetve gépkarabéllyal alap lőgyakorlatot és az 1-es számú lőgyakorlatot hajtották végre a Vas megyei település lőterén. Több önkéntes területvédelmi tartalékos – lövészet terén – itt esett át a tűzkeresztségen, de maga a lőtér a kiképzőknek is ismeretlen terep volt – tájékoztat a honvedelem.hu.

„A nádasdi lőtér a körmendi Rendvédelmi Technikum kezelésében van. Együttműködési megállapodást kötöttünk velük, így alkalmanként mi is használhatjuk ezt a lőteret. Az első benyomásaink kedvezőek, az állomány pedig nagy koncentrációval hajtja végre a feladatokat. Természetesen a kiképzők minden mozzanatnál segítséget nyújtanak, amennyiben ez szükséges – mondta Sásdi Imre alezredes, a 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka.

Lövészet idején a lőteret a szokásos biztonsági előírásoknak megfelelően zárni kell, hogy illetéktelenek ne jussanak be a területre, illetve, hogy még véletlenül se történjen baleset. A terület őrzéséről-zárásáról – amolyan vetésforgóban – szintén az önkéntes területvédelmi tartalékosok gondoskodtak.

A tartalékosok kiképzése tizenkét, egymástól különálló, meghatározott tematikájú modulban történik – ezek egyike a különböző alapszintű lőgyakorlatok végrehajtása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában