vádemelés

2020.10.16. 18:50

Fát döntött az autóra: bíróság elé kell állnia

Figyelmetlen „favágó” és egy bódult sofőr ellen is most emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség. Előbbi büntetéséről majd a sárvári bíróság dönt, utóbbi vádlottat pénzbüntetésre ítélné az ügyészség, és elvennék a jogosítványát.

Bakos Ágnes

Akácost irtott a vádlott, és nem figyelt a forgalomra – ez az egyik ügy, amelyben most emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség. Közlekedés biztonsága elleni vétség a vád a férfi ellen, aki májusban esett neki az akácosnak a 84-es főút mellett.

Motorfűrésszel vágta a fát, de úgy, hogy nem figyelt a főút forgalmára, így nem is vette észre az éppen Sümeg felől Sárvár felé közlekedő személyautót. A kivágott fa éppen akkor dőlt, amikor odaért az autó, a fa rácsapódott a kocsira, annak sofőrje nem tudta elkerülni az ütközést. A „favágó” büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

A másik vádemelés egy kábítószeres ügy – derül ki Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője közleményéből. Bódult állapotban elkövetett jármű­vezetés a vád a huszon­éves férfi ellen, akit drogos vezetésen értek még a tavasszal Szombathelyen.

Márciusban a Jégpince úton autózott, legalábbis arra biztosan, hiszen ott derült ki, hogy mielőtt autóba ült, kokaint és amfetamint is fogyasztott. A nyomozás eredménye szerint a „kábítószer a vádlott vezetési képességét hátrányosan befolyásolta”.

A Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék pénzbüntetésre a bódult autóst, és tiltsák el a közúti járművezetéstől, továbbá azt is, hogy fizesse meg a vádlott a több mint 150 ezer forint bűnügyi

költséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában