Jelentős beruházások zajlanak

2020.10.09. 11:30

Javul a vízminőség Répcelakon – A hulladéktelep-projekt első szakasza lezárult

Jelentős beruházások zajlanak a városban. Átadták az ivóvízminőség-javító program munkaterületét, ezenkívül lezárták a hulladéktelep-rekultiváció első szakaszát; következik a folytatás.

Polgár Patrícia

Szabó József, Répcelak polgármestere: átadták a munkaterületet

Fotó: Unger Tamás

Megtörtént a Vasivíz Zrt. Répcelak területén működő gépházának munkaterület-átadása. Ezzel egy megközelítőleg másfél éves – várhatóan 2022 elejére végeznek a munkálatokkal –, 300 millió forintos, százszázalékos uniós támogatottságú ivóvízminőség-javító program vette kezdetét, amelynek legfontosabb eleme a vízmű gépházának felújítása.

Szabó József, Répcelak polgármestere: átadták a munkaterületet
Fotó: Unger Tamás

Emellett tisztítóberendezéseket is beszerelnek, valamint hálózati rekonstrukciót végeznek a városon kívül Nick és Csánig vízhálózatán is. Egy másik fontos beruházás első üteme is a végére ért a közelmúltban. Lezárták a másfél évvel ezelőtt bezárt szeméttelep rekultivációs munkálatainak kezdő szakaszát. Első körben megtörtént a végleges rézsűkialakítás, illetve egy takaró földréteggel látták el a területet.

Ezt követően még két fázisban folytatják a munkát, amikor szintén újabb földrétegek kerülnek az egykori szeméttelep fölé. Az újraművelési folyamatok várhatóan hat–nyolc év múlva érik el a végpontjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában