Határon átnyúló turisztikai információk olvashatók

2020.10.05. 07:00

Kikerültek a táblák az Abért-tavi, a Rőtivölgyi és a Szénsavas-kút kerékpáros pihenőhöz

Határon átnyúló turisztikai információk érhetők el a nagy méretű információs felületeken.

Tóth Kata

Győrffy Gábor, Básthy Béla és Kovács Bence mögött az Abért-tavi kerékpáros pihenő táblája

Fotó: VN/KÖ

Vas megyei túravariációkat, Ausztria szomszédos tartományait, mountain bike útvonalakat s Kőszeg természeti és épített örökségét is bemutatják a táblák a Veloregio projektben.

Győrffy Gábor, Básthy Béla és Kovács Bence mögött az Abért-tavi kerékpáros pihenő táblája
Fotó: VN/KÖ

– Kerékpáros szemszögből három kapuja van Kőszegnek. Az első az Abért-tó: találkozási pont a Szombathelyről, Bükről, Kőszegről, Ausztriából érkezőknek. A tábla az Alpokalja kerékpártúraköreit és a térség régészeti lelőhelyeit öleli fel. A második kapu Ausztria felől, a kőszegi nemezgyárnál a Rőtivölgyi pihenő. Aki odaérkezik, a teljes Vas megyei turisztikai kínálattal szembesül. A harmadik a Szénsavas-kút a Szabó hegyi szerpentin előtt – ez a Kőszeghegyalja kapuja.

A táblán fellelhetők a Kőszegi-hegység látnivalói. Egymásra építkező modulokkal fejlesztjük a kőszegi kerékpáros turizmust, amely a táblák révén ismét bővült – foglalta össze Básthy Béla polgármester. A másfélszer négy méteres felületek kerékpárút-ajánlatokkal, látnivalókkal, QR-kóddal állnak rendelkezésre. Az önkormányzat megbízásából az Írottkő Natúrpark állította össze mindegyiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában