Magyar Falu Program

2020.10.29. 07:00

Megújul a jákfai tűzoltók szertára

Ez év májusában született meg a Jákfai Önkéntes Tűzoltó Egyesület újraszervezésének gondolata, az önkéntesek akkor meg is tartották alakuló ülésüket. Mára pedig nemcsak sikeresen levizsgáztak és beszereztek egy tűzoltóautót, de szertáruk is megújulhat a Magyar falu programban.

Polgár Patrícia

A Jákfai ÖTE tagjai néhány nappal a hivatalos megalakulás előtt. Hát térben a hamarosan megújuló szertárépület

Fotó: VN-archív

Májusban 18 fővel alakult meg a Jákfai ÖTE, ami mára már 22 tagot számlál. Parancsnokuk, Veiczer Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester számolt be arról, hogy tízen közülük eredményes vizsgát tettek a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vizsgabizottsága előtt. A további tagok közül öten egykori és jelenlegi hivatásos tűzoltók, így nem volt szükséges vizsgát tenniük.

A Jákfai ÖTE tagjai néhány nappal a hivatalos megalakulás előtt. Háttérben a hamarosan megújuló szertárépület Fotó: VN-archív

Fodor Lászlóné polgármester és Molnár Krisztián önkormányzati képviselő pedig segítőként vesz részt az egyesület életében. Néhány napja a polgármester örömteli, az egyesület működését nagyban érintő hírt osztott meg közösségi oldalán: az önkormányzat hatmillió forint kormányzati támogatást nyert a Magyar falu programban, amelyből megvalósulhat a tűzoltószertár teljes felújítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában