Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak

2020.10.20. 13:25

Megújulhat a kemping, szociális szövetkezet létrehozásáról tárgyaltak Szentgotthárdon

Szentgotthárd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete rendkívüli ülést tartott, a napirendi pontok között szerepelt vis maior támogatás igénylése, és kemping fejlesztés lehetősége is – írja a város hivatalos oldala.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Döntöttek arról, hogy vis maior támogatás címen támogatási igényt nyújt be az Önkormányzat a Belügyminisztériumhoz, ugyanis 2020. szeptember 3-án városunkban és környékén ismételten a megszokottnál lényegesen több csapadék hullott. A felhőszakadásszerű eső jelentős károkat okozott önkormányzati utakban, csapadékvíz-elvezető rendszerekben, illetve egy helyszínen partfal csúszás is bekövetkezett, amelynek következtében a közlekedés biztonságát, a lakóingatlanok megközelítését veszélyeztető állapot alakult ki. A vis maior káreseménnyel érintett helyszínek Rábatótfalu és Zsidahegy városrészben helyezkednek el.

Hosszasan tárgyaltak a Szociális szövetkezet létrehozásának lehetőségéről. Pro és kontra érkeztek az érvek, amelyek mentén úgy határoztak, hogy a Képviselő-testület fontos önkormányzati célnak tartja a településen a lakosság alapvető élelmiszerellátásának helyben-, illetőleg 40 km-es távolságon belül termelt termékekkel való biztosítását, valamint az alapvető élelmiszerekből az ellátás helyi szinten való megszervezését. Ehhez a zöldség, gyümölcs, tej, méz stb. termékek biztosítása és az ellátás megszervezése céljából a legalkalmasabb szervezeti formát kell megtalálni.

A Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kérelmére két fő szolgálatot teljesítő tűzoltó kitüntetésének támogatására 150.000,- Ft-ot szavazott meg a testület.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a szentgotthárdi Alpokalja Motel és Kemping tavaly már jelentős részben megújult. Az akkori fejlesztések a szociális blokkot és a közösségi tereket, a közlekedő utakat, a közvilágítást és a zöldterület érintették. Jelen ülésen a képviselők támogatták a kempingfejlesztés második ütemének előkészített megvalósítását, amelynek keretében sor kerülhet a csónakház és közösségi főzőhely, illetve 6 db szálláshelyként funkcionáló faház kialakítására. Ennek érdekében az Önkormányzat támogatási kérelmet nyújt be a Miniszterelnöki Kabinetiroda Biztosi Titkársági Főosztályához azzal, hogy kedvező elbírálás esetén vállalja a csónakház és a közösségi főzőhely önerőből történő megvalósítását.

/vezető képünk illusztráció/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában