Nagy szükség volt a szakasz rendbehozatalára

2020.10.27. 07:00

Megújult a Petőfi utca Szőcén

Tavaly pályázott az önkormányzat a Magyar falu programban – belterületi útfelújításra nyert 29,6 millió forintból újult meg a Petőfi Sándor utca burkolata.

Tóth Kata

V. Németh Zsolt és Tornyos Ottóné az átadón

Fotó: Szendi Péter

A szombati átadón Tornyos Ottóné polgármester kiemelte: nagy szükség volt a szakasz rendbehozatalára, mert amikor 2018-ban a két híd megrongálódott, a már korábban is rossz út állapota az esőzések nyomán tovább romlott. Azóta elkészült a két híd, és a falurész most, az út felújítása után szépült meg igazán.

V. Németh Zsolt miniszteri biztos, országgyűlési képviselő adta át az utat. Beszédében ő is felidézte a 2018-as villámárvizet és hogy a jó helyről és jókor jött vis maior segítségnek köszönhetően a bajban nem maradt magára a falu.

V. Németh Zsolt és Tornyos Ottóné az átadón Fotó: Szendi Péter

Úgy fogalmazott: a megújult utca, jóllehet nem Szőce főutcája, mégis fontos az ott lakóknak, a látogatóknak is. És fontos a kormány számára is, ezért indította programját, amelyben utak felújítására is lehet pályázni, ezzel élt a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában