Évek óta gondot jelentett a helyhiány

2020.10.24. 07:00

Megújult és bővült az evangélikus óvoda Celldömölkön

A celldömölki evangélikus óvoda egy nyertes egyházi pályázatnak köszönhetően egy csoporttal több gyereket tud fogadni, mint korábban, miután kibővítették az intézményt. Ott voltunk az átadáson.

Budai Dávid

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Rostáné Piri Magda lelkész, a Vasi egyházmegye esperese, a kivitelező képviseletében Horváth Balázs ügyvezető igazgató, Szemerei János püspök, Gergyéné Bognár Márta intézményvezető Fotó: Ohr Tibor

Fotó: OHR Tibor

Hálaadó ünnepséget tartottak csütörtökön délelőtt abból az alkalomból, hogy a Hajnalcsillag Evangélikus Óvodában befejeződött a bővítés, így kétcsoportos óvodából háromcsoportossá válhattak. Az ünnepség istentisztelettel kezdődött az óvoda melletti református templomban, ahol az igét Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) evangélikus egyházkerület püspöke hirdette, aki fel is szentelte a kibővített épületet.

Ágh Péter országgyűlési képviselő az istentisztelet és az óvodások műsorát követő beszédében hangsúlyozta: jó látni, hogy megyeszerte újulnak meg az állami, önkormányzati és egyházi fenntartású gyermek- és egészségügyi intézmények. A képviselő hozzátette: minden egyházi átadásra igaz, ha egy adott intézmény újjászületik, azzal nemcsak az érintett felekezet gazdagodik, hanem az egész város. Zárásként pedig azt kívánta a jelen lévő óvónőknek, hogy ugyanakkora szívvel viseljék gondját a rájuk bízott gyermekeknek, ahogyan eddig is tették.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Rostáné Piri Magda lelkész, a Vasi egyházmegye esperese, a kivitelező képviseletében Horváth Balázs ügyvezető igazgató, Szemerei János püspök, Gergyéné Bognár Márta intézményvezető Fotó: Ohr Tibor

Gergyéné Bognár Mária, az intézmény vezetője elmondta, a 2003 óta működő óvoda folyamatos megújuláson megy keresztül. Az elmúlt néhány évben, a két régi csoportszobát leszámítva, minden megújult az épületben. Új a festés, a burkolat, a bútorok, de még a játékok is. Az épület most 159 négyzetméterrel bővült, lehetővé téve egy újabb csoport indítását, így jelenleg 75 ovis jár az intézménybe.

Rác Dénes, a celldömölki evangélikus egyházközség lelkésze elárulta: a bővítéshez szükséges forrást az egyház belső pályázatán nyerték el, ami nagyon időszerű volt már, hiszen a sok jelentkező miatt minden évben gondot jelentett a helyhiány. Most ez végre megoldódott, ráadásul a mostani fejlesztéseknek köszönhetően új öltözőhöz jutottak az óvónők, és megújult a tornaszoba is.

Mint azt hangsúlyozta, az iskolára való felkészítés mellett az Istenre való figyelésre is szeretnék megtanítani a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában