Kőszegre is ellátogattak

2020.10.14. 15:32

Nováfalván tartotta választmányi ülését a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

A hétvégén Velemben tartotta őszi választmányi ülését a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). A szakmai program mellett Kőszegre is ellátogattak a résztvevők.

Tóth Kata

Forrás: VN

Fotó: Tisza Miklós

 

Fotó: Tisza Miklós / VN
Fotó: Tisza Miklós / VN

Évente egyszer tart közgyűlést és három vagy négy alkalommal választmányi ülést a NOE. A választmányt az egyesületi elnökök és delegáltak alkotják, ők találkoznak ezeken az alkalmakon. Őszi ülésüket, amelyen jelen volt a NOE elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin is, az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület szombathelyi csapata szervezte meg, tudtuk meg Görcz Gyula Csaba elnöktől. Újkígyósról, Makóról, Érdről, Gödöllőről, Győrből, Mosonmagyaróvárról is érkeztek családok Velembe – 65-en töltötték a hétvégéjüket Novákfalván és Kőszegen.

Fotó: Tisza Miklós / VN
Fotó: Tisza Miklós / VN

A Trianon-emlékév okán a történelmi emlékhelyen koszorúzással kezdődött a program. Mécseseket gyújtottak valamennyi történelmi vármegye kopjafájánál, majd az aradi vértanúk emlékfalánál. Az ebéd utáni ülésen az elnök beszámolt az országos egyesületet érintő helyzetről, majd bemutatkozott a szombathelyi, a sárvári és a pápai egyesület – képviselőik beszéltek a teendőkről, nehézségeikről is. Básthy Béla polgármester meghívására Kőszegre látogatott a csapat – a rögtönzött idegenvezetés után megnézték a városháza dísztermét, sétáltak a történelemi belvárosban, a Jurisics-várban 3D-s filmet néztek meg Magyarország történelméről. A program Novákfalván folytatódott.

Fotó: Tisza Miklós / VN
Fotó: Tisza Miklós / VN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában