Kifogásolták a tevékenységüket

2020.10.29. 07:00

Panaszok után szabályoznák a Herényiek Háza működését

Várhatóan novemberben kerülhet a közgyűlés elé az az előterjesztés, amiben módosítanák a Herényiek Háza működését, így szabályoznák nyitvatartási rendjét is. Egy biztos: a heti piac továbbra is ott fog működni.

Vas Népe

A piacot nem helyezik át

Fotó: Unger Tamás

„Hatósághoz tett bejelentések alapján eljárások folynak a Herényiek Háza tevékenységét kifogásolva, egy héten belül a harmadik ellenőrzésen vannak túl. Nemcsak a parkolás gond, hanem a zaj- és fényhatások is” – írtuk szeptember közepén.

Úgy tűnik, nem csitulnak azóta sem az ellentétek a Herényiek Házát üzemeltető Herényi Kulturális és Sport­egyesület és a ház környékén élő bejelentők között. A lakossági panaszokkal kapcsolatosan a polgármesteri hivatalba is küldtünk kérdéseket, dr. Károlyi Ákos jegyző most válaszolt. Levelében azt írta: „A beadványokban foglalt, önkormányzatunk szerint megalapozott észrevételek alapján Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Herényi Kulturális és Sportegyesület közötti ingyenes használatba adási megállapodás módosításra kerül. A módosítás egyeztetése folyamatban van, annak eredményét Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése várhatóan 2020. novemberi ülésén fogja tárgyalni.”

A piacot nem helyezik át Fotó: Unger Tamás

– A városházán még nyáron történt egy egyeztetés, ahol a panaszosok, valamint a Herényi Kulturális és Sportegyesület képviselői is egy asztalhoz ültek annak érdekében, hogy a helyzetet tisztázzák. Arra törekszünk, hogy azt megoldjuk – tudtuk meg Horváth Gábor önkormányzati képviselőtől (Fidesz–KDNP). – Az viszont már látszik, hogy a panaszosok részéről megfogalmazott ötlet, mi szerint a herényi piacot a Tulipán utcánál lévő rendezvénytérre helyezzék át, kivitelezhetetlen. Ott nincsenek meg azok az infrastrukturális feltételek, amelyek a termelői piac működtetéséhez kellenek.

A képviselő kitért arra is, hogy a közgyűlés elé kerülő előterjesztésben a Herényiek Háza nyitvatartásának rendjét is szabályoznák, így az a jövőben naponta 8 és 20 óra között tarthatna nyitva. Ettől külön engedéllyel, illetve néhány, már hagyományosnak számító program esetén térhetne el, így például Katalin-bálkor, a farsangi bálkor, az adventi estéken, a Herényi Nótakör és a Herényi Virágút rendezvényein.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/sok-a-kifogas-a-herenyiek-haza-tevekenysege-ellen-4262813/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában